sunnuntai, 30 joulukuu 2012 20:08

U20 MM: Kapteeni Lindbohm uskoo Sveitsi-voiton antavan lisää itseluottamusta

Kirjoittanut
U20 MM: Kapteeni Lindbohm uskoo Sveitsi-voiton antavan lisää itseluottamusta HHOF Images on Ice

Nuorten Leijonien kapteeni Petteri Lindbohm uskoo Suomen parantavan peliään. Huikea nousu Sveitsiä vastaan päätöserässä kahden maalintappiosta voittoon tuo rutkasti lisää itseluottamusta.

 

 Suomi pelaa alkulohkonsa päätöskamppailun maanantaina Ruotsia vastaan. Myös lohkovoitto on mahdollinen, mutta se tuli vaikeimman kaavan kautta. Ottelu Sveitsiä vastaan käynnistyi vaisusti, ja vaikka Suomi pelasi vahvan toisen erän, pääsi vastustaja kolmannessa uudelleen kahden maalin johtoon.

 

Kolmannessa erässä kokoonpanoaan tiivistänyt Suomi tuli väkisin tasoihin ja otti lopulta voiton voittomaalikilpailussa Markus Granlundin maalilla ja Joonas Korpisalon torjunnoilla.

 

- Hieno nousu koko joukkueelta, tästä ei voi seurata kuin positiivisia asioita, sanoi joukkueen kapteeni Lindbohm.

 

Itsekin rajusti urakoinut Lindbohm ei usko luistimen painavan Ruotsia vastaan, vaikka Suomi pelasi välillä vain neljällä puolustajalla.

 

- Palauttelimme huolellisesti ottelun jälkeen ja samalla alkoi valmistautuminen Ruotsi-otteluun. Se on meidän ensimmäinen iltaottelumme, joten huomenna pääsemme avaamaan paikkoja aamujäille. Olemme tietysti yrittäneet tottua aikaisempiin otteluaikoihin, mutta illalla on mukavampi pelata. Uskon, että se näkyy meidän otteissamme.

 

Lindbohm sanoo kantaneensa kapteenina huolta joukkueen vireestä, mutta vastuunkantajia löytyy kopin täydeltä.

 

- Tietysti kapteenius velvoittaa, mutta meillä on joukkueessa paljon johtajatyyppejä, jotka laittavat itsensä peliin. Sveitsi-peli oli siitä loistava osoitus.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia