sunnuntai, 30 joulukuu 2012 13:16

Granlund: "Päätettiin joukkueena, että tämä ei riitä ollenkaan"

Kirjoittanut
Markus Granlund rankaisi Sveitsiä kahdella maalilla ja pelin ratkaisseella voittomaalilaukauksella. Markus Granlund rankaisi Sveitsiä kahdella maalilla ja pelin ratkaisseella voittomaalilaukauksella. Marko Hannula

Suomi otti pakkovoiton Sveitsistä sunnuntaiaamuna nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Trilleriksi muodostuneen pelin voitto kirjattiin Nuorille Leijonille lukemin 5-4 voittomaalikisan jälkeen. 

Suomi joutui ensimmäisessä erässä peräti kahden maalin takaa-ajoasemaan ja Markus Granlund myöntää, että joukkue aloitti pelin huonosti. Toiseen erään Nuoret Leijona tuli kuitenkin aivan uudella ilmellä ja tasoitti pelin. Granlundin mukaan kopissa ei ollut äänessä yksin valmentajat, eikä edes kapteeni, vaan koko joukkue:

- Päätettiin joukkueena, ettei tämä riitä ollenkaan, ja parannettiin sitten koko ajan loppua kohden.

Suomen johtaviin pelaajiin kuuluva Granlund oli maalivahti Joonas Korpisalon ja kaksi maalia tehneen Teuvo Teräväisen ohella ottelun ratkaisijoita kahdella varsinaisen peliajan maalilla ja ottelun ratkaisseella voittomaalilaukauksella. Suomen joukkueen piste- ja maalipörssin johtoon neljällä maalillaan siirtynyt Granlund ei kuitenkaan aseta painoarvoa henkilökohtaisille tilastoille.

- Hyvä että pystyn parantamaan, mutta tärkeintä on, että voitetaan.

Maalivahti Korpisaloa hän kuitenkin suostuu suitsuttamaan:

- Huikea peli häneltä, otti kaikki rankkaritkin kiinni. Hyvä että veskari onnistuu ja saa itseluottamusta, niin mekin voidaan luottaa häneen.

Huomenna, alkulohkon viimeisessä ottelussa, Nuoria Leijonia vastaan asettuu Ruotsi. Joukkueen fokus on kuitenkin tiukasti vielä tässä hetkessä ja tulevaa mietitään vasta myöhemmin:

- Palautellaan, käydään tämä ottelu läpi ja aletaan sen jälkeen keskittyä huomiseen.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia