perjantai, 23 joulukuu 2011 11:27

U20 sisäpiiriraportti: Valmistautuminen jatkuu, katsomossa huimaa, Kipru oli parempi

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja, Jouko Mattila

U20_Cry_1_005.jpg
Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja Jouko Mattila tarttui kynään Calgaryssä ja teki kattavan sisäpiiriraportin joukkueen valmistautumisesta joulun jälkeisiin MM-kisoihin.


MM-LEIRI CALGARYSSÄ

Vierumäen MM-leiri 1. jälkeen Suomen Nuoret Leijonat eli alle 20-v maajoukkue piti jatkoleirin Calgaryssä. Siellä joukkueeseen liittyivät Pohjois-Amerikan sarjoissa pelaavat Olli Määttä ja Christopher Gibson. Leiri pidettiin upouudessa Winsport jääurheilukeskuksessa, joka toimii Kanadan kaikkien maajoukkueiden leiripaikkana ja sieltä löytyy myös Kanadan liiton toimistot.

Hotellimme sijaitsi vain noin kilometrin päässä keskuksesta ja Calgaryn olympialaisista tutuksi tulleet mäkihyppypaikat olivat aivan vieressä. Matti Nykäsen kultamitaleiden jälkeen onkin sitten sekä mäet että kultamitalisti hieman saaneet siipeensä ja rappeutuneet.

U20_Cry_1_007.jpg

HARJOITUSOTTELUT

Leirin aikana pelataan myös harjoitusotteluita ja niistä ensimmäinen pelattiin 19.12. Kanadaa vastaan Calgary Flamesin kotihallissa Saddledomessa 13000 kanadalaisen ja noin viiden suomalaisen todistaessa, että Nuoret Leijonat kamppailivat isäntiä vastaan hienosti. Suomi hävisi ottelun 3-1, mutta esitys oli erittäin pirteä huolimatta pelaajia varmasti vaivanneesta aikaerosta. Olihan joukkue saapunut paikkakunnalle vasta edellisenä päivänä noin 15 tunnin matkustamisen jälkeen. Se oli tiedossa, että kanadalaiset yrittävät ottaa suomipojilta luulot pois heti ottelun alussa, varsinkin kun MM-kisojen avausottelu on nimenomaan Kanada-Suomi. Kovia taklauksia nikkarit toki harrastivatkin, mutta minkäänlaista yliotetta he eivät leijonista saaneet.

Ottelun jälkeen eivät kiireet loppuneet, vaan koska Kanadassa ollaan, myös media oli erittäin kiinnostunut joukkueestamme ja haastatteluja riitti. Samoin pari pelaajaa komennettiin doping-testiin ja pelihän on helppoa kauraa tuohon pissa-hommaan verrattuna.

Yhden välipäivän jälkeen harjoitusottelussa vastaan tuli Slovakia. Tämä ottelu pelattiin meidän harjoituskeskuksessamme. Suomi hallitsi tuota ottelua melko selkeästi, vaikka maaleja ei kolmea enempää saatukaan aikaan. Maalissa Richard Ullberg pelasi nollapelin. Eli voitto 3-0 oli hyvä viimeistely ennen Tapaninpäivänä pelattavaa Kanada -matsia.

Ottelun jälkeen ja joukkueiden jo ollessa poistumassa hallista, katkesivat sähköt rakennuksesta täysin.  Pienen hetken jälkeen hieman valoja saatiin, mutta seuraavana päivänäkin oltiin varavoiman varassa eikä jäälle ollut asiaa harjoittelemaan.

VAPAA-AIKA

Toki harjoittelun, pelien ja palaverien lomaan jää hieman pelaajlle vapaa-aikaakin. Osa siitä tietysti menee lepäämiseen ja syömiseen, mutta kyllä sitä muutakin ehtii reissussa tekemään. Korttirinki on ollut melko yleinen harrastus joillekin pelaajista, ostoksilla on käyty, vaikkakin parhaimmat mahdollisuudet siihen tulee, kun siirrymme Edmontoniin ja 23. päivänä käymme tutustumassa West Edmonton Malliin, jossa varmasti aikaa kuluu useampia tunteja. Joukkueen pleikkarimestaruus on vielä auki, mutta eiköhän sekin aikanaan selviä.

Torstai-iltana joukkue vietti muutaman tunnin aikaa Calgaryn keskustassa jonka jälkeen siirryttiin Saddledomeen seuraamaan NHL-ottelua Calgary-Detroit. Joukkueen liput olivat 18000 hengen katsomossa niin korkealla että heikkopäistä huimasi. Miikka Kiprusoffin ja Olli Jokisen isännöimä kotijoukkue oli ottelussa maalein 3-2 parempi, vaikka kotijoukkuetta pitikin pystyssä vain Kipru.

Perjantain aamuharjoitusten jälkeen joukkue pakkaa kamppeensa ja siirtyy siis Edmontoniin, jossa alkavat tosipelit.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

25.08.-30.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Lappeenranta & Imatra


Kauden muut tapahtumat vahvistetaan myöhemmin.