lauantai, 20 huhtikuu 2019 03:56

Liian vähän, liian myöhään – Pikkuleijonien kiri jäi iskun verran vajaaksi

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomi vyörytti hyökkäyksiään Rostislav Zinovenkon maalille, mutta voittoon asti kiri ei kantanut. Suomi vyörytti hyökkäyksiään Rostislav Zinovenkon maalille, mutta voittoon asti kiri ei kantanut. Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hakee yhä avauspisteitään ikäluokan MM-turnauksessa Ruotsin Uumajassa. Perjantai-iltana Pikkuleijonat kärsi toisen tappionsa, kun Valko-Venäjä oli parempi maalein 4–3.

Suomi lähti otteluun ennakkosuosikkina, vaikka se oli kärsinyt torstai-illan ottelussa tappion Kanadalle maalein 3–5. Valko-Venäjä puolestaan oli aloittanut turnauksensa 4–3-voitolla Tshekistä.

Valko-Venäjällä oli taakkanaan aiempien kisojen kokemukset. Se oli kohdannut Suomen poikien MM-kisoissa kuusi kertaa ja hävinnyt joka ottelun. Viime vuoden kisoissa Suomi juhli kultaa, Valko-Venäjä oli kahdeksas.

Ennakkoarvioista huolimatta tähänkin otteluun lähdettiin 0–0-tilanteesta. Ja kun kolmas erä oli lähestymässä puoliväliään, Valko-Venäjä johti maalein 4–0. Mikä Valko-Venäjän kannalta hienointa, se iski suomalaisten virheistä tylyllä prosentilla kerrassaan upeita maaleja.

Maalivahti Rostislav Zinovenko mahdollisti joukkueensa karkumatkan torjumalla jo kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä 32 kertaa. Kolmannessa erässä suomalaisten kirivaiheen aikana hänelle kirjattiin 26 koppia lisää.

 

Rostislav Zinovenkon iltapuhdetta symboloikoon tämä kuva: Suomi pelasi kolmannessa erässä kahden miehen ylivoimalla ja Zinovenko kadotti pelin tuoksinassa mailansa, mutta maaliin suomalaiset eivät kiekkoa ennen pelikatkoa saaneet.

 

Zinovenkon nolla meni rikki ajassa 48.10. Leevi Aaltonen toimitti voimakkaalla poikittaissyötöllään kiekon Tuukka Tieksolalle, joka jatkoi ranteella etunurkasta sisään.

Suomen toinen maali syntyi kaksi minuuttia myöhemmin. Ville Heinola laukoi siniviivan tuntumasta kiekon kohti maalia, ja Patrik Puistola ohjasi laatan taidokkaasti ohi Zinovenkon maalin ylänurkkaan.

Pikkuleijonien avausmaalin tapaan myös Suomen kolmannen täysosuman pohjusti Leevi Aaltonen. Hän poimi maalin takaa irtokiekon ja syötti sen nopeasti maalin edustalle Topi Niemelälle. Tämä tälläsi pelivälineen voimalla Zinovenkon hanskan ohi verkkoon.

 

Topi Niemelä juhli ensimmäistä MM-maaliaan. Taustalla maalin syöttänyt Leevi Aaltonen.

 

Niemelän maali syntyi kokonaisajassa 55.40. Viimeisen reilun neljän minuutin aikana molemmat joukkueet käyttivät aikalisänsä, Valko-Venäjä otti kahden minuutin rangaistuksen ja Suomi veti Roope Taposen pois maaliltaan. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan nähty.

Lauantaina Suomen joukkueella on välipäivä. Seuraavan kerran Pikkuleijonat on kaukalossa sunnuntaina, kello 16:30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Tshekki. Tiistaina alkulohkovaiheen päätöspelissään Suomi kohtaa Sveitsin.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa
Ottelun maalikooste Ylen sivuilla
Koko ottelun tallenne Areenassa

Olet nyt

Lisää U18 MM-uutisia 2019

U18 POIKIEN MM-KISAT 2019

Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelataan Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa 18.–28.4.2019.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat


LOHKOJAKO
Alkulohko A (Uumaja):
Kanada
Suomi
Sveitsi
Tshekki
Valko-Venäjä

Alkulohko B (Örnsköldsvik):
Latvia
Ruotsi
Slovakia
USA
Venäjä


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:
To 18.04. 20:30
Kanada 5–3 Suomi Kooste
Pe 19.04. 20:30
Valko-Venäjä 4–3 Suomi Kooste
Su 21.04. 16:30
Suomi 2–4 Tshekki Kooste
Ti 23.04. 16:30
Suomi 12–0 Sveitsi Kooste
Puolivälierät:
To 25.04. 16:30
USA 6–0 Suomi Kooste


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-JOUKKUE

Maalivahdit:
1 Taponen Roope
30 Piiroinen Kari
31 Blomqvist Joel

Puolustajat:
2 Kokkonen Mikko
3 Loponen Kalle
4 Räsänen Iivari
5 Niemelä Topi
6 Hatakka Santeri
7 Tuomisto Antti
25 Heinola Ville

Hyökkääjät:
10 Aaltonen Leevi
15 Saarela Antti
18 Petman Mikko
19 Miettinen Veeti
20 Lundell Anton
21 Räty Aku
22 Simontaival Kasper
24 Räty Aatu
28 Hirvonen Roni
32 Tieksola Tuukka
34 Intonen Aarne
35 Pärssinen Juuso
36 Puistola Patrik


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas


KAIKKI U18:N UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ