lauantai, 11 elokuu 2018 12:11

Joukkueenjohtajan raportti: Pikkuleijonat päätöspelissä omalle tasolleen - "Arjessa rimaa ylemmäksi"

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Henri Nikkanen juhli maalia kahdesti. Henri Nikkanen juhli maalia kahdesti. Arto Sihvonen

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsi pelillisesti omalle tasolleen turnauksen päätösottelussa Sveitsiä vastaan. Loppunumerot 8-2 (5-1, 3-1, 0-0) kertovat kaiken olennaisen joukkueiden tasoerosta tässä ottelussa.

Maalijuhlaa avauserässä

Sveitsi aloitti maalinteon, kun avauserää oli käyty noin 5 minuuttia. Maali syntyi keskialueen kiekonriiston jälkitilanteesta.

Tämän jälkeen tahtipuikko siirtyi Suomelle ja erityisesti ketjulle Puistola-Nikkanen-Simontaival, joka järjesteli erän kaikki suomalaismaalit. Maalinteon aloitti Mikko Kokkonen ja erään mahtui vielä kaksi Patrik Puistolan ja kaksi Henri Nikkasen osumaa. Kolme maaleista syntyi päätypelissä, yksi suorasta hyökkäyksestä ja yksi ylivoimalla. Nikkasen ketjulla oli todellinen tehoilta, sillä ketjun johtajalle kertyi 2+4 tehopistettä, Patrik Puistolalle 3+3 tehopistettä ja Kasper Simontaival lihotti pistepussiaan viidellä syöttöpisteellä.

Maalintekoon lisää leveyttä

Ottelun toinenkin erä sujui vahvasti Leijonakomennossa. Sveitsi pystyi hätyyttämään Kari Piiroisen vartioimaa suomalaismaalia yksittäisillä hyökkäyksillä, ja onnistui kerran maalinteossa hyökkäysalueen riistosta.

Pikkuleijonissa maalintekovastuu jakautui avauserää laajemmalle, sillä Patrik Puistolan hattutempun varmistaneen maalin ohella maaliverkkoa heiluttivat Veeti Miettinen ja Aku Räty. Veetin maalin syöttäjinä toimivat Kalle Loponen sekä Mikko Petman ja Akun tekemän maalin alusti Rasmus Lahnaviik.

Päätöseräkin Pikkuleijonien komennossa

Suomi oli ottelun päätöserässäkin selvästi hallitsevampi osapuoli, vaikka maaleja ei saatukaan aikaiseksi. Kenttätapahtumia tasoitti hieman se, että Sveitsi pääsi erän aikana kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta peräti kolme kertaa.

Tulostaulun selvistä numeroista huolimatta Pikkuleijonien pelijänne kesti loppuun saakka, ja turnaus päättyi hienoon voitto-otteluun.

Turnauksesta saatiin arvokasta tietoa

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila oli joukkueen lopullisesta sijoituksesta huolimatta tyytyväinen turnauksen antiin. Marttilan mukaan pelaajille tuli jälleen päivitetty tieto huipputason kansainvälisen pelin vaatimuksista.

- Pelit osoittivat, että olemme oikealla tiellä. Jatkossa pelissä tapahtuvat asiat pitää pystyä siirtämään entistä kovempaan vauhtiin ja tilannenopeuteen, Marttila painotti.

Myös kamppailuvoiman ja fyysisen jaksamisen kehittäminen on tärkeää. Pelaajille päävalmentaja korosti jälleen kerran päivittäisen, laadukkaan tekemisen tärkeyttä.

- Arjessa tekeminen ratkaisee, ja siellä pitää nostaa rimaa ylemmäksi, Marttila korosti.

Pikkuleijonien seuraava tapahtuma on marraskuun alussa Tshekissä pelattava viiden maan turnaus.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

 

Olet nyt

Lisää U18-uutisia