tiistai, 29 joulukuu 2015 21:56

U18 otteluraportti: Yhtenäinen ja sitoutunut joukkue luottaa itseensä - Jokainen viisikko onnistui maalinteossa

Kirjoittanut Hannu Saintula
Leevi Laakso torjui tiistaina voitokkaasti. Leevi Laakso torjui tiistaina voitokkaasti. Jukka Salminen

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kukisti tiistaina viiden maan turnauksessa Sveitsissä isäntämaan joukkueen maalein 6-2. Eräluvut olivat 0-0, 1-1, 5-1. Tässä joukkueenjohtaja Hannu Saintulan raportti!

Suomen U18-joukkueen kolmas ottelu päättyi vahvan kolmannen erän väännön jälkeen 6-2-voittoon. Pikkuleijonien kokoonpanoa oli muutettu sitten voitollisen Slovakia-ottelun, muutoksilla haluttiin saada lisäkokemuksia jatkoa varten. Sveitsin joukkue oli muuttunut täydellisesti sitten marraskuun tapahtuman, kokoonpanossa oli mukana ainoastaan neljä samaa pelaajaa.

Kahden ensimmäisen erän aikana Suomi hallitsi tapahtumia, mutta Sveitsin vastaiskut olivat vaarallisia ja maalilla pelannut Leevi Laakso joutui venymään pari kertaa todellisiin huipputorjuntoihin. Myös sveitsiläinen virkaveli oli vahvalla pelipäällä, pitäen ottelun tasaisena kahden erän ajan. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 1-1, Pikkuleijonien hallitessa laukauksia kohti maalia lukemin 38-10.

Joukkueen vahvaa moraalia kuvaa parhaiten kolmannen erän laukaisutilasto 17-2. Näistä paikoista onnistuttiin viimeistelemään viisi hienoa maalia. Kokonaisuutena joukkueen esitys oli vahva ja päättäväinen, jokaisen viisikon onnistuessa maalinteossa.

Kolmen ottelun jälkeen Pikkuleijonat on onnistunut viimeistelemään 16 kertaa ja omiin on päästetty viisi maalia. Näitä lukuja voidaan pitää kansainvälisesti vahvana esityksenä.

Joukkueen pelihuumori ja sitoutuminen kaikkeen tekemiseen on ollut korkealla tasolla. Näistä lähtökohdista voidaan odottaa viimeisestä pelistä Saksaa vastaan laadukasta esitystä ja turnausvoiton varmistamista puhtaalla pelillä.

Valmennusjohdon asettamat tavoitteet kaikkea tekemistä kohtaan ovat toteutuneet erinomaisesti. Varsinkin kahden viimeisen pelin alkamisajat (Sveitsi-peli klo 12:00 ja Saksa-ottelu klo 11:00) vaativat koko pelaajistolta sekä henkisen että fyysisen palautumisen osalta vahvaa motivaatioita ja itsekuria.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Turnauksen ohjelma ja tulokset