tiistai, 17 huhtikuu 2012 19:53

U18 MM: Suomi pudotuspeleihin, Kulmalalle kypärätemppu

Kirjoittanut
Suomi kaatoi Tshekin maalein 6-2 alkulohkonsa päätöskamppailussa alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa.


Voitollaan Pikkuleijonat varmisti paikan torstaina alkavissa pudotuspeleissä, mutta vielä Suomen sijoitus lohkossa ei ole selvillä, eikä siten tuleva vastustajakaan.


Suomi aloitti Tshekki-ottelun hyvin. Kiekonhallinta pysyi suomalaisilla ja joukkue vyörytti hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia.

Ottelun avausosuman sai nimiinsä Rasmus Kulmala, joka ohjasi kapteeni Mikko Vainosen siniviivalaukauksen ohi tshekkivahti Patrik Polivkan. Kulmala osui toistamiseen ensimmäisen erän puolivälissä, kun hän pääsi nokikkain Polivkan kanssa ja nosti kiekon rystypuolelta verkkoon.

Kulmalan ympärille koottu kakkosketju oli Suomen terävin osa. Laitahyökkääjä Aleksi Mustonen vei toisen erän alussa Pikkuleijonat jo kolmen maalin johtoon Henrik Haapalan poikittaissyötöstä.

Toisen erän lopulla Suomi otti turhia jäähyjä, ja Tshekki pääsi mukaan peliin. Dominik Simon laukoi isännille kavennuksen ennen erän puolta väliä.

Kulmala viimeisteli kypärätemppunsa kolmannen erän avausminuutilla. Tshekki tuli vielä kahden maalin päähän, mutta lopussa Samu Markkula ja Aleksander Barkov pääsivät kaunistelemaan loppulukemia.