tiistai, 31 joulukuu 2019 08:06

U17 päävalmentaja Petri Karjalainen pelaajien hyvistä suhteista ja luottamuksesta: “Sehän on kuitenkin yksi isoimpia asioita”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Petri Karjalainen Petri Karjalainen Matti Nenonen

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue nappasi viikonloppuna kolme hienoa voittoa Tshekistä Salossa pelatuissa maaotteluissa.

Päävalmentaja Petri Karjalainen myhäili viikonlopun jälkeen tyytyväisenä. Kolme voittoa ja vain kolme päästettyä maalia olivat tuloksellisesti hyvä anti maaotteluista. 

- Hyvin saatiin niitä asioita, mitä puhuttiin ja pyydettiin. Pojat toteutti niitä. Saavat olla kyllä ylpeitä siitä, miten toimivat, Karjalainen kertasi tyytyväisenä.

“Nollakolmosten” maajoukkueeseen kuuluu kaikkiaan viitisenkymmentä pelaajaa, joista valitaan aina joukkueellinen pelaajia eri maajoukkuetapahtumiin. Marraskuun World Challenge -turnauksessa olleesta joukkueesta Salon maaotteluihin vaihtui yli puolet pelaajista ja mukana oli myös Leijona-debytantteja.

- Taso riittää. Jokaiseen tapahtumaan on kilpailua paikoista ja jokaisesta tapahtumasta jää myös hyviä pelaajia pois. Se on pelkästään hieno asia suomalaisen jääkiekon ja tämän nollakolme-ikäluokan kannalta, Karjalainen kertoi. 

Maajoukkuetapahtumien jälkeen päävalmentajan työ jatkuu pelaajien arjessa. Karjalainen kiertää jokaisen pelaajan luona ja käy palautekeskustelut heidän kanssaan.

- Normaalin tapaan käyn palautekäynnit pelaajien luona arjessa seuravalmentajan ja pelaajan kanssa puhumassa ja antamassa hieman askelmerkkejä tulevaan.

Karjalainen korostaa erityisesti loistavasti toimivaa yhteistyötä seuravalmentajien kanssa, koska he tekevät sen suurimman työn pelaajien eteen.

- Nämä maajoukkuetapahtumat on kuitenkin se, missä mitataan ja seura-arki se, missä kehitetään pelaajaa eteenpäin, Karjalainen muistutti.

Nollakolmosten kolmevuotinen projekti kohti kevään 2021 alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuja alkoi U16-maajoukkueesta viime kaudella. Karjalaisen mukaan joukkue on tällä hetkellä hyvällä tiellä.

- Jokainen tietää, kun he tänne tulevat, mitkä ovat toimintatavat, kulttuuri ja arvomaailma pelaamisessa ja toiminnassa yleensä - ja totta kai pojat oppivat tuntemaan toisensa aina paremmin. Sehän on kuitenkin yksi isoimpia asioita kuinka hyvin meidän joukkue pelaa toisilleen, välittää toisistaan ja luottaa toisiinsa, mitä pidemmälle tässä mennään, Karjalainen puntaroi.

Kauaa ei tarvitse poikien - eikä valmennusjohdon - odottaa seuraavia koitoksia, sillä heti helmikuun alussa on edessä kauden viides maajoukkuetapahtuma, kun U17-joukkue matkaa Venäjälle viiden maan turnaukseen.

- Valmentajan kannalta hyvä asia, että pääsee nopeasti uudelleen hommiin, Karjalainen huikkasi haastattelun päätteeksi.

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Peruutettu
 

Etsi sivustolta