maanantai, 12 elokuu 2019 16:44

U17:n valmentaja Sami Tervonen: "Venäjä-ottelut loivat uskoa tulevaan – Saimme hyvää oppia"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Sami Tervonen toimii U17:n videovalmentajana. Sami Tervonen toimii U17:n videovalmentajana. Pasi Mennander

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmentaja Sami Tervonen uskoo, että viikonlopun Venäjä-ottelut tarjosivat pelaajille arvokasta kokemusta tulevien maajoukkueturnausten varalle.

– Kansainvälisissä turnauksissa pelejä on ohjelmassa tiheään tahtiin. Mitä pidemmälle turnauksessa mennään, sitä kovempi on vastus. Siksi henkisenkin valmiuden pitää olla koko ajan kovempi. Pelaajan on voitava käsitellä niin voitot kuin häviötkin ja löydettävä henkilökohtainen suoritustunne seuraavaan peliin. Saimme nyt hyvää oppia sillä saralla, Tervonen sanoi.

Suomen "nollakolmoset" kohtasivat U16-kaudellaan Venäjän kahdesti. Molemmat pelit päättyivät Venäjän voittoon. Vierumäellä Venäjä voitti ensimmäisen pelin jatkoajalla, mutta toinen kallistui Suomelle voittomaalikisassa. Kolmannessa pelissä sunnuntaina Venäjä oli parempi maalein 6–2.

– Tämän päivän iso haaste oli, miten eilinen voitto vaikuttaisi peliimme – saisimmeko nollattua tilanteen, tulisimmeko ehyenä porteista ja pelaisimmeko nyt sen viikonlopun parhaan ottelumme. Peli meni nyt kuitenkin vähän ulospuhalluksen puolelle, Tervonen muotoili.

– En usko, että valmistautumisessamme oli mitään vikaa. Fyysinen kuorma tuntui varmasti molemmissa joukkueissa. Ratkaisuissamme näkyi fyysinen väsymys, jalka ja pääkoppa eivät reagoineet suunnanmuutoksiin kuten piti ja sitä kautta viisikkopeliin jäi aika paljon aukkoja. Henkinen väsymys taas näkyi siinä, miten käsittelimme ottelun sisällä hyvät ja huonot jaksot, takaiskut ja onnistumiset. Saimme ottelusta kokemuksia monella saralla.

Kokonaisuutena Tervonen arvioi tapahtuman onnistuneen hyvin.

– Saimme jätkät kokoon ja kolme kovaa peliä kolmelle peräkkäiselle päivälle. Pelaajat ovat kesällä ottaneet isoja askeleita, moni on harjoitellut A-junioreiden kanssa ja kasvanut ihmisenä ja pelaajana. Peleissä he saivat kansainvälisen mittarin, missä eurooppalainen kärki Venäjän osalta menee.

– Moni pelaaja on kokenut, että olemme yksilö- ja joukkuetasolla kirineet kiinni sitä eroa, mikä Venäjää vastaan vielä keväällä oli. Nämä ottelut loivat varmasti uskoa tulevaan. Tiedämme, että marginaalit ovat pienet, ja kaikki on omissa käsissämme. Ei tarvitse odottaa vastustajan huonoa peliä, vaan ottelun voittamiseen riittää oma hyvä suorittaminenkin.

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Peruutettu
 

Etsi sivustolta