perjantai, 02 marraskuu 2018 15:55

U17 taipui harjoitusottelunsa lopussa: "Enemmän hyvää kuin huonoa - Huolellisuutta kaivataan lisää!"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Joel Määttä (vas.) ja Jesse Seppälä tekivät Suomen maalit. Kuvissa pelaajat seurapaidoissaan, Määttä edustaa Jokereita ja Seppälä Tapparaa. Joel Määttä (vas.) ja Jesse Seppälä tekivät Suomen maalit. Kuvissa pelaajat seurapaidoissaan, Määttä edustaa Jokereita ja Seppälä Tapparaa. Riku Laukkanen

Vanha, nostalginen halli kuin Lämäri-elokuvasta. Halli täynnä paikallisia lätkäfaneja. Ei voisi olla parempaa lähtökohtaa, kun alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti taipaleensa tämän vuoden World Hockey Challenge -tapahtumassa. Toki kyseessä oli vasta harjoitusottelu ja vastassa Canada Black -joukkue.

Liekö täysi tupa saanut pojat hieman hämmentymään, sillä Kanada oli ensimmäisessä erässä niskan päällä. Maalissa Joel Blomqvist oli kuitenkin valmiina ja huolehti torjunnoillaan, ettei Kanada onnistunut maalinteossa.

Toiseen erään Pikkuleijonat oli päässyt eroon jännityksestä ja otti pelin haltuunsa. Vaikka Kanada menikin 1-0-johtoon erän alussa, se ei vaikuttanut Pikkuleijonien pelaaamiseen. Ajassa 29.34 Joel Määttä teki ylivoimalla tasoitusmaalin, syöttäjinä Ruben Rafkin ja Kasper Puutio.

Pieni kaukalo ja kova paine aiheuttivat välillä vaikeuksia ja sitä kautta Kanada onnnistui erän loppupuolella vielä tekemään johtomaalin. Erä oli kuitenkin jo selkeästi Pikkuleijonien.

Kolmannessa erässä Pikkuleijonat oli myös kuskin paikalla ja pitkään näyttikin siltä, että peli menee jatkoajalle. Jesse Seppälä toi Pikkuleijonat tasoihin ennen erän puoltaväliä, syöttäjinä Aatu Räty ja Eero Niemi. Maalivahdiksi erän puolessa välissä vaihdettiin Max Väyrynen.

Valitettavasti toisen erän tapaan Kanada pääsi taas maalin johtoon ja pystyi sitten tekemään loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Anssi Laine oli harmissaan siitä, että Kanada sai kaksi turhan helppoa maalia, mutta totesi samalla, että pelissä oli enemmän hyvää kuin huonoa.

- Huolellisuutta kaivataan lisää kiekollisessa pelissä, sillä tänään tuli hieman liikaa kiekon menetyksiä.

Päävalmentaja oli kuitenkin erittäin tyytyväinen pelirohkeuteen ja siihen, miten pelaajat uskalsivat olla kiekossa.

- Peli oli erittäin kovavauhtinen ja fyysinen, mutta pystyimme hyvin vastaamaan siihen, päätti päävalmentaja Laine oman analyysinsä.

Perjantai on välipäivä, mikä käytetään harjoitteluun ja palautumiseen. Turnaus alkaa varsinaisesti vasta lauantaina ja vastaan asettuu rakas naapurimme Ruotsi. Ottelu alkaa kello 15:30 paikallista aikaa eli Suomessa klo 20.30.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ennakkotietojen mukaan lauantain ottelua Suomi-Ruotsi voi seurata ilmaiseksi osoitteessa www.hockeycanada.ca/wu17.

Harjoitusottelun Suomi - Kanada Musta tilastotapahtumat tulospalvelussa
World U17 Hockey Challengen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Suomen joukkue World U17 Hockey Challenge -turnauksessa

Olet nyt

Lisää U17-uutisia