lauantai, 25 elokuu 2018 19:11

U17 otteluraportti: Kärsivällisyyden taso nousee koko ajan - Suomi kaatoi Ruotsin Finnkampenissa - "Pelillisesti askel eteenpäin"

Kirjoittanut Mikko Palsola
Joel Blomqvist oli maalillaan loistava. Arkistokuva: Pasi Mennander Joel Blomqvist oli maalillaan loistava. Arkistokuva: Pasi Mennander

Suomen ja Ruotsin alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueet pelasivat lauantaina kolmannen Finnkampen-ottelunsa. Ennen kello 13:00 Suomen aikaa alkanutta ottelua voitot olivat 1-1. Ottelusarjan ratkaisupelissä Suomi oli parempi maalein 4-2.

Pikkuleijonat oli palautunut hyvin eilisen illan pelistä. Ottelun ensimmäisellä minuutilla Aatu Räty siirsi Pikkuleijonat 1-0-johtoon, syöttäjinä Eero Niemi ja Topi Niemelä.

Valmennus painotti ottelupalaverissa painepelaamista ja miten koko viisikon tulee uskaltaa pelata tiiviisti. Tänään ensimmäisessä erässä viisikkopeli toimi hyvin ja Ruotsi ei saanut aikaiseksi juuri minkäänlaista hyökkäyspeliä.

Liekö ylivoima myös sekoittanut tuomareiden päät, koska jäähyjä rupesi satelemaan solkenaan. Alivoimapelaaminen näissä peleissä kertoo joukkueen asenteesta. Jokaisessa pelissä Suomi pelasi 5-3-alivoimaa vähintään minuutin ja vastustaja ei pystynyt tekemään yhtään maalia, maalipaikatkin oli vähissä. Muutenkaan Ruotsi ei tehnyt kuin kaksi ylivoimamaalia kolmessa pelissä. Jäähyistä huolimatta Pikkuleijonat pelasi erittäin tasapainoisen avauserän eikä Ruotsi saanut oikein mitään vaarallista aikaan.

Toisen erän alussa Pikkuleijonat pääsi ylivoimalle, mutta useasta hyvästä paikasta huolimatta kiekkoa ei saatu vastustajan maaliin. Ajassa 26.57 Eero Niemi sitten onnistui ohjaamaan maalin edestä kiekon ylivoimalla Ruotsin verkkoon, syöttäjinä Joel Määttä ja Kasper Puutio.

Erän loppupuolella Roby Järventietä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta tällä kertaa verkko ei heilunut. Kahden erän jälkeen Pikkuleijonat johti 2-0. Toisessa erässä hieman peli hajosi, mutta Ruotsi ei pystynyt rankaisemaan.

Kolmannen erän alkupuolisko oli toisinto ensimmäisestä erästä. Pikkuleijonat pystyivät paineistamaan Ruotsin puolustusta ja vastustaja oli aseeton. Ajassa 46.59 Kasper Puutio lisäsi Pikkuleijonien johdoksi jo 3-0, syöttäjinä Roni Hirvonen ja Oliver Suni.

Kaikki näytti hyvältä, mutta vain näytti. 30 sekuntia myöhemmin peli oli 3-2. Ruotsi rankaisi heti Suomen maalin jälkeen keskialoituksesta. Kavennusmaalia seuranneesta aloituksesta Pikkuleijonat sai jäähyn ja Ruotsi onnistui uudelleen ylivoimalla.

Takaiskumaalien jälkeen päävalmentaja Anssi Laine otti aikalisän ja täytyy sanoa, että kerrankin siitä oli hyötyä. Joukkue otti pelin täysin haltuunsa ja kolmannen erän lopulla Ruotsi ei saanut yhtään maalipaikkaa aikaiseksi. Sen sijaan Iivari Säkkinen ampui kiekon Ruotsin tyhjään maaliin Aatu Rädyn ja Nikolas Ketosen esityöstä. Näin loppulukemat olivat Suomelle 4-2.

Pikkuleijonien parhaana palkittiin kapteeni Roni Hirvonen ja maalissa Joel Blomqvist oli loistava.

Viimeisen kahden viikon aikana Pikkuleijonat ovat pelanneet kuusi kovaa ottelua. Pelaajat alkavat selkeästi ymmärtää mitä kansainvälinen peli vaatii. Joukkue on pelannut hyvää peliä koko ajan, mutta on ollut paljon pieniä asioita, mitkä vielä ovat vaikuttaneet pelin lopputuloksiin negatiivisesti.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden kovinta turnausta eli World Hockey Challenge -turnausta Kanadassa. Paljon töitä arjessa on edelleen tehtävänä, mutta nyt joukkue otti pelillisesti taas yhden askeleen eteenpäin.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Finnkampenin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki U17-uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Suomen otteluiden live-lähetykset
 

Etsi sivustolta