lauantai, 15 elokuu 2015 21:31

U17 otteluraportti: Suomi syttyi kolmanteen erään - ”Tämä ryhmä ei luovuta!”

Kirjoittanut Mikko Palsola
Ikonen-Nyman-akseli oli tehokas. Kuva perjantain ottelusta. Ikonen-Nyman-akseli oli tehokas. Kuva perjantain ottelusta. Jukka Salminen

Eiliseen peliin verrattuna Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen kiekkokontrolli oli selkeästi parempaa ja Venäjä ei uskaltanut prässätä kuten eilen. Tässä raportti lauantaina Vierumäellä pelatusta maaottelusta! Suomi voitti Venäjän maalein 5-4.

Ottelun neljännellä minuutilla Suomi siirtyi ansaitusti johtoon Aleksi Heponiemen toimesta. Hieno suora hyökkäys päädyn kautta ja laukaus maalin edestä ja Leijonat johtoon. Leijonat hallitsivat erää, vaikka Venäjä saikin muutaman vaarallisen paikan. Torjunnat avauserässä Venäjä 12, Suomi 4.

Toisessa erässä tapahtui jotain joukkueelle ja kakkosvalmentaja Anssi Laine totesikin, että kun työmäärä vähenee niin joukkueen pelaaminen hajoaa, kun pelin virtaus ja rytmi särkyvät. Näin kävi toisessa erässä ja Venäjä pääsi kuskin paikalle.

Toisessa erässä Venäjä sai useita ylivoimahyökkäyksiä ja veikin erän 3-0, jonka lisäksi Oskar Autio torjui vielä yhden rangaistuslaukauksen. Torjunnat toisessa erässä Venäjä 10, Suomi 7.

Kuten viime kaudella, tämä ryhmä ei helpolla luovuta. Kuin uudestaan syntyneenä  joukkue haastoi Venäjän päätöserässä.

Kun kuusi ja puoli minuuttia oli päätöserää pelattu, tilanne oli 3-3, Joni Ikosen maalattua kahdesti.

Ensin kahden miehen ylivoimalla poikkisyötöstä takakulmaan ja sitten Linus Nymanin upeasta poikkisyötöstä aivan takatolpalta.

Hieman ylirohkea pelaaminen oli kostautua, kun Venäjä pääsi riistämään kiekon keskialueella ja läpiajon päätteeksi siirtyi 4-3-johtoon ajassa 49.32. Puoli minuuttia tästä aloitus Venäjän päässä ja - kas kummaa - Joni Ikonen ampui kovan laukauksen aivan Venäjä maalin oikeaan yläkulmaan Suomen pelatessa ylivoimalla.

Kun ottelua oli hieman yli kaksi minuuttia jäljellä, Joni Ikonen sinetöi hyökkäyspään aloituksen jälkitilanteesta Suomen voiton illan neljännellä maalillaan. Lisäksi ottelussa Linus Nyman merkkautti tehot 0+5.

Kakkosvalmentaja Anssi Laine totesi ottelun tauottua, että etenkin kolmannen erän tiivis viisikkopelaaminen mahdollistaa yksilöiden esiinnousemisen. Jälleen kerran tämä ryhmä osoitti venymiskykyään ja valmentaja Laine pystyi poistumaan tyytyväisenä Jopollaan kohti auringon laskua.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta