lauantai, 15 elokuu 2015 17:40

U17 otteluraportti perjantain Venäjä-ottelusta - ”Hieman lisää huolellisuutta”

Kirjoittanut Mikko Palsola

U17 aloitti kauden 2015-16 kohtaamalla perjantaina Venäjän Vierumäellä. Ottelu alkoi hienoisella Venäjän hallinnalla ja vierasjoukkue pyrki kovilla taklauksillaan samaan Leijonien pelin heti sekaisin. Siinä Venäjä onnistuikin ja sai ensimmäisen ylivoiman heti ottelun toisella minuutilla. Leijonat kuitenkin hoiti alivoimansa tyylikkäästi eikä Venäjä saanut aikaiseksi yhtään vaarallista tilannetta.

Pikkuhiljaa Leijonat pääsivät peliin kiinni ja erän puolen välin jälkeen hallitsi pelin tapahtumia. Koko erässä Venäjä sai aikaiseksi kaksi maalipaikkaa, joista toinen oli rangaistuslaukaus, mutta Lassi Lehtinen torjui sen mallikkaasti. Ensimmäinen erä päättyi siis 0-0 - torjunnat Venäjä 10, Suomi 11.

Toisen erän Leijonat aloittivat ylivoimalla ja vajaan minuutin pyörityksen jälkeen Joni Ikonen ampui suoraan Linus Nymanin antamaan poikkisyöttöön ja Venäjän maalivahti oli voimaton. Valitettavasti vain kaksi minuuttia tästä Leijonien omalla aluueella tuli kiekonmenetys ja Venäjä pääsi kuittaamaan irtokiekosta tilanteeksi 1-1.

Erä oli tasaisempi kuin ensimmäinen, mutta edelleen Leijonat olivat ottelussa niskan päällä. Toisen erän lopussa tuli toinen kiekonmenetys ja myös siitä Venäjä pystyi riiston jälkeen tekemään maalin. Toiselle erätauolle mentiin siis Venäjän 2-1-johdossa.

Kolmannessa erässä Leijonien peli hieman hiipui ja Venäjä, joka oli tehnyt kovasti töitä koko pelin ajan, pääsi tekemään kaksi maalia erän puolivälissä ja johti ottelua jo 4-1.

Kuten viime kaudella, tämä Leijona-ryhmä ei kuitenkaan luovuta, ja ajassa 56.24 Oliver Kinnunen päätti nopean suoran hyökkäyksen maaliin ja sitä kautta Leijonat saivat uskoa taas omaan pelaamiseensa. Vaikka heti maalin jälkeen Venäjä pääsi ylivoimaan, se ei lannistanut joukkuetta, vaan aivan jäähyn lopussa Aleksi Heponiemi toi Leijonat maalin päähän. Aivan kiri ei nyt kuitenkaan riittänyt, vaan Venäjä vei 4-3-voiton.

Päävalmentaja Juuso Nieminen oli tyytyväinen joukkueen hyökkäyspelaamiseen ja sen monipuolisuuteen. Kun joukkue saa hieman huolellisuutta lisää pelaamiseen etenkin omalla alueella, ei vastustaja tule saamaan sellaisia maalipaikkoja kuten perjantaina.

Lauantaina on uusi peli ja joukkue on varmasti valmis haastamaan Venäjän. Ottelu alkaa kello 18:00 ja sekin pelataan Vierumäellä.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Miro Heiskanen.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta