lauantai, 08 marraskuu 2014 10:00

U17 otteluraportti: ”Suomi opettelee voittamista!” - Lauantain pronssiottelussa vastaan Ruotsi

Kirjoittanut Hannu Saintula

Välieräpeli World Hockey Challenge -turnauksessa Venäjää vastaan kertoi selkeästi Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen päivitetyn tilanteen huippujoukkueita vastaan pelattaessa. Kun aikaa ja tilaa on vähän, on jokainen tilanne hyödynnettävä kovalla prosentilla.

Joukkueemme pääsi ensimmäisessä erässä huippupaikkoihin kuusi kertaa ja hyödynsi niistä ylivoimalla yhden, Emil Oksasen maalatessa Otto Mäkisen ja Janne Kuokkasen toimiessa syöttäjinä. Venäjän vastaava lukema oli viisi maalipaikkaa, joista se onnistui tekemään kolme maalia ja erätauolle mentiin 1-3-tilanteessa.

Toisen erän alku oli Suomelle vaikea ja Venäjän vahva luistelu ja monipuolisuus maalinteossa ratkaisivat ottelun jo varhaisessa vaiheessa, Venäjän maalatessa kahdesti vahvojen esitysten jälkeen.

Vahva itseluottamus ja halu voittaa ottelu näkyi itänaapurin pelaajien toiminnassa, kolmannen erän näennäisestä hallinnasta huolimatta vaaralliset maalipaikat jäivät Suomelta hyödyntämättä ja todellinen takaa-ajo jäi näkemättä tällä kertaa. Venäjä voitti ottelun selkein numeroin 6-1.

Turnauksen kaksi vahvinta joukkuetta pelaa finaalissa ja varsinkin USA:n laadukas pelaaminen on tehnyt vaikutuksen. Venäjä taas on parantanut otteitaan turnauksen edetessä ja valmis haastamaan.

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen pronssiottelussa motivoi kumpaakin joukkuetta esittämään parastaan jo kello 13:00 alkavassa naapureiden kohtaamisessa.

Suomi - Venäjä 1-6 (1-3, 0-2, 0-1)
1. erä:
2.49 Dmitri Alexeyev (Mikhail Mesheryakov) 0-1
4.29 Maxim Bain (Dmitri Alexeyev) 0-2
6.31 Emil Oksanen (Otto Mäkinen, Tarmo Reunanen) 1-2 YV
10.21 Vitali Abramov 1-3
2. erä:
35.40 Vyacheslav Shevchenko (Dmitri Sokolov, Maxim Bain) 1-4
37.31 Dmitri Sokolov (German Rubtsov, Alexander Podkorytov) 1-5
3. erä:
58.17 Nikita A. Popugayev (Pavel Ryzhenkov) 1-6

Kirjoittaja on Suomen joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 08 marraskuu 2014 10:03

Etsi sivustolta