Tulosta tämä sivu
sunnuntai, 31 elokuu 2014 23:48

U17: Toinen rankkaritappio hienon nousun päätteeksi - "Pelin tempo huippuluokkaa"

Kirjoittanut Aki Näykki

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kolmas ottelu Ruotsia vastaan päättyi Leijonien hienon nousun päätteeksi toiseen kirvelevään tappioon voittomaalikisassa. Eilisen päivän tappiosta sisuuntuneet Leijonat tulivat otteluun täysin eri ilmeellä kuin eilen.

Ottelu oli varsin tasainen ja fyysinen kamppailu, kumpaakaan joukkuetta ei näyttänyt juuri rankka turnausviikonloppu painavan vaan taklauksia jaettiin puolin. Kuten kahdessa ensimmäisessä ottelussa, myös kolmannessa pelin tempo oli huippuluokkaa.

Ensimmäisessä erässä Suomi sai vahvalla ja suoraviivaisella hyökkäyspelillään luotua maalipaikkoja riittävästi maalintekoon. Joukkue onnistui pelisuunnitelmassaan, pelasi kiekkoja syvälle Ruotsin päätyyn ja toimitti sieltä kiekkoja maalin eteen puolustajien toimesta. Maalinteko tökki kuitenkin aivan Ruotsin maalin edustalla, päättämisestä puuttui tarvittava kovuus ja tylyys.

Ruotsi siirtyi ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon alivoimalla kun Ruotsin kapteeni William Fällström pääsi kiekon riistosta yksinläpi.

Toisessa erässä Suomi pystyi edelleen luomaan paikkoja Ruotsin maalille, mutta maalintekoa vaivasi edelleen lievä pehmeys. Myös maaliraudat olivat Ruotsin puolella.

Kolmannen erän alussa Ruotsi tuplasi johtonsa, kun Albin Sethsson ohjasi Oliver Horrsellin siniviivalta lähettämän laukauksen Leevi Laakson selän taakse.

Suomi ei painanut päätään polvien väliin kahden maalin takaa-ajoasemassa. Jälleen erän alkupuoliskolla myös tolpat piti Ruotsin johdon yllä, Eetu Tuulola ja Markus Nurmi kilisyttivät maalirautoja vuorollaan.

Suomi esitti kolmannessa erässä loistavan nousun, joita harvoin nähdään. Ajassa 57.16 Nurmi iski Tarmo Reunasen laukauksen paluukiekon Ruotsin verkkoon. Toisen syöttöpisteen maalin sai Janne Kuokkanen.

Lauantain tapaan päävalmentaja Jussi Ahokas otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle kaksi minuuttia ennen pelin päättymistä. Suomi vyörytti käytännössä koko kaksi minuuttisen Ruotsin päädyssä. Lopulta ajassa 59.46 Kuokkanen murtautui kiekottomana maalille ja pääsi nostamaan kiekon Ruotsin maaliin. Syöttöpisteet maaliin saivat Otto Mäkinen ja Otto Somppi.

Kun jatkoaika ei tuonut ratkaisua, haettiin voittoa jälleen rankkareilta. Suomen laukojista Somppi ja Tuulola epäonnistuivat ja Ruotsin kaksi laukojaa ratkaisivat voiton isännille.

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas oli pettynyt tappiosta, mutta hyvillään tapaan miten joukkue päivän pelissä esiintyi.
- Tämän päivän peli-ilme ja tekeminen tulevat mahdollistamaan meille paremman viimeistelyn turvin voittoja jatkossa. Eilisestä paransimme paljon, kommentoi päävalmentaja.

- Maalinteon tehokkuutta pitää parantaa paljon, valmiuden ja nopeuden muodossa. Pelin rakenteet toimivat hyvin, mutta tehokkuus oli näissä peleissä heikkoa, jatkoi Ahokas.

U17-maajoukkueen tapahtumat jatkuvat marraskuun alussa Sarniassa Kanadassa pelattavassa World Hockey Challengessa. Turnauksessa Suomi kohtaa ensimmäistä kertaa Kanadan ja USA:n ja tässä tapahtumassa mukana on ikäluokan maailman parhaat pelaajat.

Kirjoittaja on U17-maajoukkueen maalivahtivalmentaja.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 31 elokuu 2014 23:52