maanantai, 28 lokakuu 2013 12:42

U17: Slovakian jälkeen vastaan Tshekki - "Meille hyvä mittari"

Kirjoittanut Hannu Laine

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelasi viime viikonloppuna kolme maaottelua Slovakiaa vastaan. Seuraavaksi vuonna 1997 syntyneet kohtaavat Tampereella ja sen lähiseudulla Tshekin kolme kertaa.

Alle 17-vuotiaille Tshekki on kauden neljäs vastustaja. Elokuussa Suomi kohtasi Venäjän kahdesti (voitto ja tappio) ja syyskuussa Suomi pelasi kolme kertaa Ruotsia vastaan. Noista otteluista tuloksena oli kaksi tappiota ja yksi tasapeli.

Nyt Tshekkiä vastaan pelaavassa joukkueessa on syyskuun Ruotsi-peleihin verrattuna tapahtunut paljon muutoksia. Mukana on yksi uusi maalivahti, kolme puolustajaa ja neljä hyökkääjää. Tuoreista kasvoista kaksi on vuotta nuorempaa ikäluokkaa, sillä Jokerien puolustaja Olli Juolevi ja Tapparan hyökkääjä Patrik Laine ovat syntyneet vuonna 1998.

- On hyvä päästä kokeilemaan uusia pelaajia kansainvälisissä otteluissa. Kaikki uudet pelaajat ovat paikkansa ansainneet, sanoo päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Viime kaudella Suomi kohtasi Tshekin kaksi kertaa, ja molemmat päättyivät tappioon.

- Tshekki on taitava ja luisteluvoimainen joukkue. Se on meille hyvä mittari. Meillä on tässä ikäluokassa laajuutta ja pelaamisen pohja on hyvällä mallilla. Haasteena on nopeustaitavuus, eli se, että pystymme tekemään oikeita ratkaisuja nopeasti. Sitä lähdemme nyt toteuttamaan, Kaskinen sanoo.

 

 

Etsi sivustolta