lauantai, 31 joulukuu 2011 12:49

U17 joukkueenjohtajan peliraportti: World Sport School Challenge –turnauksen loppuotteluun

Kirjoittanut Arto Sihvonen, joukkueenjohtaja

u17_301211_artosihvonen_k1.jpg
Alle 17-vuotiaiden maajoukkue selvitti tiensä Calgaryssa pelattavan turnauksen loppuotteluun lyömällä paikallisen Edge School for Athletes joukkueen maalein 13-2 (5-0,3-2,5-0). Joukkueenjohtaja Arto Sihvosen otteluraportti.


Varsin siistin ottelun erikoisuus oli se, että Edgelle vihellettiin ottelussa peräti 38 minuuttia jäähyjä, ja Suomelle 30 minuuttia. Kaikki jäähyt olivat kahden tai neljän minuutin rangaistuksia. Hockey Canadan uusia sääntöjä tulkittiin tässä ottelussa siten, että pelkästään vastustajan päähän koskemisesta vihellettiin 4 minuuttia jäähyä.

Ottelu oli nopeasti ohi

Suomi aloitti ottelun hyödyntämällä tehokkaasti sen ajan ja tilan, joka jäällä oli käytettävissä. Hyökkäyspelaamisessa kiekottomien liike ja tarjonnat olivat hyvällä tasolla, ja hyökkäyspeli oli rakenteiltaan joukkueen pelitavan mukaista. Suomen ensimmäinen maali syntyi ajassa 04.07 Jonatan Tanuksen mailasta ja ajassa 13.31 Suomi johti jo 5-0.

Ensimmäisessä erässä kaikkiin Suomen maaleihin kirjattiin eri tekijä, mikä on osoitus maalintekopelin tason leveydestä.

u17_301211_artosihvonen_k2.jpgKeskittyminen herpaantui selvässä johtoasemassa

Toisessa erässä Pikkuleijonien hyökkäyspelaaminen hieman hyytyi, kun tekemisen taso laski mm. syöttöjen ja syöttöjen vastaanoton osalta. Erä oli kuitenkin edelleen selvää Suomen hallintaa ja maalinteossakin onnistuttiin kolme kertaa vastustajan kahta maalia vastaan. Suomen joukkueen ongelma maalinteossa oli erityisesti se, että liian moni laukaus suuntautui vastustajan maalin ohi.

Päätöserässä Suomen maalintekopelaaminen jälleen tehostui. Erän alkupuoliskon maalipyssynä kunnostautui Jimi Kuronen, joka paukutti siniviivalta vajaassa kymmenessä minuutissa kolme maalia. Kuronen palkittiin ottelussa Suomen joukkueen parhaana pelaajana.

Suomi käytti ottelussa 13:a hyökkääjää ja 7:ää puolustajaa, jolloin energiaa varmasti säästyi lauantaina pelattavaa turnauksen loppuotteluakin varten. Loppuotteluvastustajaksi tulee Shattuck Saint Mary´s, jonka Suomi voitti alkusarjassa maalein 4-3.

Suomen päävalmentaja Mika Marttila odottaa ottelusta mielenkiintoista.-Joukkue pelaa viidennen pelin kuuteen päivään, joten kuorma on ollut kova, Marttila toteaa. Toisaalta hyvin sujuneen turnauksen myötä voitto loppuottelusta on ainoa mahdollinen tavoite.

Marttila on tyytyväinen joukkueensa tähänastiseen esitykseen. –Joukkue on yhtenäinen ja sitoutunut ja on valmis voittamaan koko turnauksen, Marttila totesi perjantain voitto-ottelun jälkeen.

Etsi sivustolta