sunnuntai, 17 joulukuu 2017 19:49

U16: Ruotsi hyödynsi paremmin maalipaikat Finnkampenin finaalissa

Kirjoittanut Mikko Palsola

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi sunnuntaina Finnkampenin kolmannessa osaottelussa Ruotsin. Otteluvoitot olivat ennen finaalipeliä 1-1. Nyköpingissä pelattu kolmas osaottelu päättyi Ruotsin 6-3-voittoon.

Kolmas peli pelattiin kilpahallin vieressä olevassa pikkuareenassa. Kaukalo oli kooltaan pienempi ja se antoi Ruotsille hyvän mahdollisuuden pyrkiä fyysisellä pelillä vaikeuttamaan Pikkuleijonien peliä.

Ottelu alkoi Pikkuleijonien komennossa kuten kaksi edellistäkin ottelua. Kiekko liikkui hyvin ja hyökkäykset saatiin pelattua syvälle Ruotsin alueelle. Ruotsi ei päässyt ollenkaan taklaamaan.

Ajassa 4.01 Aatu Räty ampui Pikkuleijonat 1-0-johtoon, maalin syöttäjä oli Topi Niemelä. Erä jatkui tasaisissa merkeissä ja Ruotsi sai rakennettua pari pahaa tilannetta. Pikkuleijonien puolustus toimi kuitenkin hyvin ja Ruotsi pystyttiin pitämään poissa maalipaikoilta. Ruotsi yritti paineistaa, mutta Pikkuleijonat pääsi hyvin paineen alta pois ja sai luotua muutaman mallikkaan suoran hyökkäyksen.

Ajassa 16.21 Ruotsi pääsi katkoon keskialueelta ja siitä syntyneestä 2-1-tilanteesta se pystyi tasoittamaan ottelun. Heti maalin jälkeen Pikkuleijonat joutui alivoimalle. Kaikissa peleissä Pikkuleijonat olivat pyrkineet pelaamaan todella aktiivisesti ja Eetu Liukas saikin riistettyä kiekon ja lähetti Juuso Mäenpään ja Nikolas Ketosen 2-1 hyökkäykseen. Näin Suomi siirtyi taas johtoon Nikolaksen tekemällä maalilla.

Toisessa erässä peli jatkui saman kaavan mukaan. Peli oli tasaista ja kovia taklauksia jaeltiin molemmin puolin. Tuomareiden linja oli salliva ja sitä kautta pelin intensiteetti pysyi korkeana.

Ajassa 22.43 Ruotsi tasoitti ottelun 2-2:een läpiajosta. Erän puolivälissä, ajassa 30.51, Ruotsi pääsi ensimmäisen kerran johtoon ylivoimalla. Se oli ensimmäinen kerta näissä kolmessa pelissä, kun Ruotsi johti ottelua.

Pikkuleijonien peli ei siitä sekoittunut vaan 1.09 Ruotsin maalista Oliver Suni toi pelin tasoihin, syöttöpisteen saivat Roni Hirvonen ja Kasper Puutio. Erän lopulla Pikkuleijonilla oli pari loistavaa paikkaa mennä johtoon, mutta nyt kiekko ei löytänyt tietään Ruotsin maaliin.

Kolmannen erän alkuun Pikkuleijonat sai heti mahdollisuuden mennä johtoon kun Ruotsi myöhästyi kentältä. Valitettavasti Pikkuleijonat eivät pystyneet vastustajan saamaa joukkuerangaistusta hyödyntämään.

Yllättäen Ruotsi sai avopaikan ja onnistui tekemään 4-3-johtomaalin. Muutama minuutti eteenpäin ja viivalaukaus pomppasi Pikkuleijonien maalin kattoon puolustajan jalan kautta. Minuutti tästä ja tilanne oli Ruotsille 6-3. Pikkuleijonat yrittivät vielä useita minuutteja tehdä maalia ilman maalivahtia, mutta nyt se ei tuottanut tulosta ja näin Ruotsi vei voiton.

Päävalmentaja Anssi Laine totesi pelin jälkeen, että tulos ei kuvaa pelin kulkua, mutta pienet hetket pelissä saattavat kääntää ottelun suunnan. Joukkue kasvoi kolmen pelin aikana ja pystyi osoittamaan itselleen, että se pystyy haastamaan kenet tahansa. Nyt on tärkeää jatkaa arjessa laadukasta harjoittelua, korosti päävalmentaja Laine.

Joukkue ei saa kauan huilata, sillä seuraavan kerran joukkue kokoontuu 27. joulukuuta ja lähtee Sveitsiin neljän maan turnaukseen. Siellä Pikkuleijonat kohtaa Saksan, Sveitsin ja Slovakian.

U16-maajoukkue toivottaa kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Finnkampenin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia