perjantai, 15 huhtikuu 2016 23:41

U16-maajoukkueen neljän maan turnaus käynnistyi Tshekki-voitolla – ”Pelattiin ennakkoluulottomasti”

Kirjoittanut
Suomen avausmaalin iski perjantaina Arttu Nevasaari (22). Suomen avausmaalin iski perjantaina Arttu Nevasaari (22).

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue aloitti neljän maan turnauksen perjantaina Tshekkiä vastaan. Suomi oli Pirkkalassa pelatussa ottelussa parempi ja voitti 2-1.

Avauserässä Suomi hyödynsi ylivoimansa, ja Kärppä-hyökkääjä Arttu Nevasaari viimeisteli 1-0:aan. Kotijoukkue esiintyi avauserässä pirteästi, ja päävalmentaja Tommi Niemelä oli avaukseen erittäin tyytyväinen.

– Meidän isona teemanamme otteluun lähdettäessä oli ennakkoluulottomuus. Pelasimme kovan kansainvälisen tason pelin, ja pystyimme panostamaan erityisesti laadukkaaseen hyökkäyspeliin, Niemelä tiivisti.

Toisessa erässä Tshekki pääsi peliin paremmin mukaan ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä Leijonien maalille. Suomen maalilla pelannut HIFK-vahti Henrik Tikkanen oli kuitenkin erinomaisessa vireessä ja piti maalinsa puhtaana. Suomi puolusti myös erittäin tiiviisti ja piti vierailijat hyvin pois vaarallisimmilta laukaisupaikoilta.

Päätöserän puolivälissä Tshekki pääsi tasoittamaan. Mutta Suomi iski vain 24 sekuntia myöhemmin. Itävallassa tällä kaudella pelannut Sampo Ranta iski paluukiekon verkkoon. Rannan maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Suomen joukkueen parhaaksi valittiin 30 kiekkoa pysäyttänyt Henrik Tikkanen.

– Tikkanen oli tänään loistava. Hän on noussut tällä kaudella vähän puskista valtakunnan maalivahtieliittiin, päävalmentaja Niemelä kehui eleettömän varmasti torjunutta vahtia.

– Myös puolustaja Santeri Salmela pelasi hienon ottelun kapteenina. Hyökkääjistä Sampo Ranta oli mainio.

U16-maajoukkueessa on pelannut tällä kaudella peräti 76 pelaajaa. Päävalmentajan mukaan tiedonkeruu on tärkeä osa nuorimman maajoukkueen matkaa.

– Viime vuoden toukokuussa lähdetiin joukkueen kanssa liikkeelle, ja olemme pyrkineet parantamaan painopistealueita. Tätä turnausta varten olemme olleet vasta kaksi päivää yhdessä, joten peli varmasti kehittyy. Huomenna Venäjää vastaan tempo tulee olemaan tämänpäiväistäkin kovempaa, Niemelä ennakoi lauantain kamppailua Mäntässä.

Suomi ja Venäjä kohtaavat lauantaina Mäntässä klo 14 alkavassa ottelussa.

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta