lauantai, 07 helmikuu 2015 23:01

U16: Pitää epäonnistua, jotta voi onnistua - ”Jokainen pelaaja kasvoi useita senttejä” - Otteluraportti!

Kirjoittanut Mikko Palsola
Tässä juhlitaan 2-2-maalia. Tässä juhlitaan 2-2-maalia. Pasi Mennander

Jääkiekko on ihmeellinen laji. Eilen joukkueen esitys oli ponneton ja tappio Tshekille oli ansaittu. Joukkue piti eilen illalla palaverin ja keskustelí yhdessä siitä mitä pelaaminen vaatii. Pelaajat kertoivat omia näkemyksiä asiasta ja tärkeimmäksi asiaksi nousi yhdessä tekeminen ja kaiken likoon laittaminen.

Aamulla joukkue kävi vetämässä lyhyen aamujään ja harjoittelivat yhdessä tekemistä eli viisikkopelaamista.

Illalla joukkue kohtasi Venäjän Hämeenlinnassa, joka oli myös eilen hävinnyt oman ottelunsa. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Leijonat olivat kuitenkin kuskin paikalla ja kontrolloivat pelitapahtumia. Valitettavasti turnauksen avausmaalia saatiin edelleen odottaa.

Lopulta ajassa 14.38 Henri Jokiharju avasi Suomen maalitilin hienon ylivoimakuvion päätteeksi. Erä oli siis hyvin hallinnassa, mutta yksi puolustusalueen virhe kostautui ja Venäjä pääsi mukaan peliin tasoittamalla pelin aivan erän lopussa. Venäjä yritti selkeästi horjuttaa Leijonien pelaamista kovilla taklauksilla.

 

Ukko-Pekka Luukkonen tarkkana.

 

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Erän puolivälissä Venäjä sai kahden miehen ylivoiman ja onnistui maalinedustilanteesta menemään 2-1-johtoon. Erän loppu oli Leijonille hankala, mutta joukkue selvisi ilman takaiskuja hyvin pelanneen Ukko-Pekka Luukkosen ansiosta.

Erätauolla valmentaja Timo Hirvonen painotti viisikkopelaamisen tärkeyttä ja korosti pelaajille, että se on avain ottelun voittoon. Niin kävikin. Joukkue painoi väkisin pelin Venäjän päätyyn ja pelasi kärsivällisesti omaa peliä pitäen Venäjän poissa maalipaikoista.

Leijonat saivat ottelun toisen ylivoiman erän puolivälissä ja pystyivät tasoittamaan ottelun Joel Kerkkäsen olessa kärkkäänä maalin edessä. Tuntui siltä, että Venäjä väsyi ja lopulta ajassa 59.10 joukkueen kapteeni Santeri Virtanen pääsi maalin edestä tuikkaamaan Leijonien voittomaalin Joni Ikosen hienon yksilösuorituksen päätteeksi kuudella pelaajalla siirretyn rangaistuksen aikana.

 

 

Pelin jälkeen Juuso Nieminen totesi, että on epäonnistuttava, jotta voi onnistua. Joukkue otti itseänsä niskasta kiinni ja toteutti kentällä niitä asioita, joita edellisen illan palaverissa käsitteli. Jokainen pelaaja kasvoi useita senttejä tänään ja Leijonat tulevat huomenna haastamaan Ruotsin, joka on voittanut molemmat ottelunsa. Huomenna siis pelataan turnauksen voitosta Riihimäen jäähallissa klo 16:00.

On hieno nähdä ja kokea näitä tarinoita, joita syntyy jokaisessa turnaus- ja leiritapahtumassa. Huomenna kirjoitetaan taas uusi lehti tämän maajoukkueen historiaan.

Kirjoittaja on U16-maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta