keskiviikko, 31 joulukuu 2014 01:40

U16 läpäisi Quebec Cupin ”loppukokeensa” - ”Kurinalaista joukkuepeliä koko 60 minuuttia” - Otteluraportti ja kuvia voitonjuhlista

Kirjoittanut Mikko Palsola
Quebec Cupin voittajat 2014. Quebec Cupin voittajat 2014.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen tarina Montrealissa pelatussa Quebec Cupissa kehittyi päivä päivältä ja huipentui finaalivoittoon tiistaina. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti Kanadasta!

Finaalipäivään herättiin aurinkoisessa, mutta kirpeässä pakkassäässä. Hotellilla ottelupalaverissa päävalmentaja Juuso Nieminen puhui pelistä loppukokeena eli nyt mitataan onko tämä turnauksen aikana käydyt asiat oikeasti menneet pelaajille perille. Se oli siis viesti joukkueelle kun joukkue siirtyi kanadalaisella koulubussilla pelipaikalle.

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä. Leijonat pitivät kiekkoa ja saivat aikaan hyviä hyökkäyksiä, mutta Riverains puolusti keskustaa erittäin tarkasti eikä näin päästänyt Leijonia maalipaikoille. Kanadalaiset taas perustivat oman pelaamisensa vastahyökkäyksiin ja sitä kautta saivatkin muutaman maalipaikan, mutta Lassi Lehtinen torjui varmasti kaikki yritykset. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty ja rangaistuksiakin vain yksi kanadalaisilla.

Toisessa erässä pelin virtaus jatkui samankaltaisena eli Leijonat pitivät kiekkoa ja kanadalaiset kyttäsivät vastaiskuja. Ajassa 28.02 Aleksi Heponiemi pääsi keskialueen riiston jälkeen siirtämään Leijonat johtoon, maalin esityön tekivät Teemu Engberg ja Aleksi Anttalainen. Lisää maaleja erässä ei nähty ja jälleen ainoastaan yksi jäähy ja sekin tuli kanadalaisille.

Kolmannessa erässä pelin hallinta alkoi siirtyä entistä enemmän Leijonille ja Riverains ei päässyt pelättyihin vastaiskuihin. Ajassa 46.32 Jesse Ruotsi riisti keskialueella kiekon ja läpiajon päätteeksi muutti numeroiksi 2-0.

Kolme ja puoli minuuttia edellisestä maalista Teemu Engberg lisäsi johdon jo 3-0:aan ja näytti että peli olisi ohi. Kanadalaiset tulivat kuitenkin vielä peliin mukaan, kun Leijonat ottivat kolme jäähyä ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Riverains haki kavennusta ja onnistuikin kuudella kolmea vastaan tekemään kavennusmaalin. Hieman ennen kavennusta Aleksi Heponiemi ampui kiekon tolppaan, kun Kanadan maali ammotti tyhjyyttään.

Leijonat puolustivat todella urheasti viimeiset minuutit alivoimalla ja ajassa 59.35 Eeli Tolvanen niittasi ottelun tyhjään maaliin - loppuluvut 4-1.

 

 

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Aleksi Heponiemi. Maalivahti Lassi Lehtiselle kertyi 28 torjuntaa.

Suomelle voitto Quebec Cupissa oli toinen kautta aikojen. Valmennus oli erittäin tyytyväinen joukkueen tarinaan - se kehittyi päivä päivältä ja joukkue selvisi loppukokeestaan hienosti kiitettävällä arvosanalla. Valmentaja Timo Hirvonen totesikin loppuun, että finaali oli kurinalaista joukkuepeliä koko 60 minuuttia.

Joukkue palaa kotiin uudenvuodenpäivänä.

U16 toivottaa kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2015!

 

Turnausisännät ojensivat Suomen johtoryhmälle voittoviirin.

 

 

Etsi sivustolta