×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

lauantai, 05 tammikuu 2013 12:33

N18 MM: Kisat huipentuvat finaalipäivään

Kirjoittanut

Tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisat huipentuvat lauantaina ratkaisuotteluihin. Pronssisesta metallista kamppailevat Ruotsi ja Tshekki ja illan finaalissa kohtaavat USA ja Kanada.

Pronssiottelun taistelupari Ruotsi ja Tshekki ovat molemmat päässeet maistamaan pronssia myös aiemmin tyttöjen MM-kisahistoriassa. Ruotsalaiset ovat päättäneet MM-turnauksen pronssijuhliin kolmasti, vuosina 2009, 2010 ja 2012. Viime vuoden MM-kisoissa Ruotsi päihitti pronssiottelussa Saksan maalein 1-4. 

Myös tshekit ovat keränneet kokemusta pronssipelien maailmasta. Historian ensimmäisissä tyttöjen MM-kisoissa vuonna 2008 Tshekki päihitti pronssiottelussa nimenomaan Ruotsin. Tämän jälkeen Tshekki on yltänyt pronssiotteluun kahdesti, mutta on hävinnyt molemmat kamppailut.

Ruotsi ja Tshekki kohtasivat toisensa tämän vuoden MM-kisoissa heti alkusarjan avauskierroksella. Tuolloin ruotsalaiset olivat niukasti parempia puristamalla 3-2-voiton. Tappio näkyykin tshekkien otteissa varmasti revanssihenkenä, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa pronssikamppailussa. 

Pronssiottelu Ruotsi-Tshekki Heinolassa klo 14.30

 

USA ja Kanada ratkovat MM-kullan kohtalon

MM-finaalissa nähdään kahden suuren taistelu. Tyttökiekon mahtimaat USA ja Kanada etenivät ennakko-odotusten mukaisesti loppuotteluun vakuuttavilla esityksillä. USA ja Kanada ovat kilpailleet tyttökiekon kärkipaikasta melko tasapäisesti menneinä vuosina. USA on voittanut kultaa kolmesti kaikkiaan viisistä järjestetyistä Tyttöjen MM-kisoista. Kanada puolestaan on juhlinut maailmanmestaruutta vuosina 2010 ja 2012.


Finaalista voidaan hyvällä syyllä odottaa kahden taitavan ja hyvin latautuneen maan taistoa. Kanada on napsinut harmonisia voittoja kaikista pelaamistaan otteluista, eikä varsinaisia heikkouksia joukkueen pelissä ole ollut havaittavissa. USA puolestaan on antanut melkoisia myrskyvaroituksia jokaisessa pelaamassaan ottelussa ja joukkueen näyttöhalut hallitsevaa maailmanmestaria vastaan ovat varmasti kovat. USA:n tilastot tämän vuoden kisoista ovat paljon puhuvat. Joukkue on viimeistellyt neljässä ottelussa kaikkiaan 35 maalia päästämättä itse yhtäkään. Mielenkiintoista onkin kuinka hyvin Kanada onnistuu murtamaan yhdysvaltalaisjoukkueen puolustuspään peliä.

Finaali USA-Kanada Heinolassa klo 18.30