×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

perjantai, 04 tammikuu 2013 21:34

N18 MM: Venäjä tiputti Saksan 1. divisioonaan

Kirjoittanut
Venäjä katkaisi karsintaottelujen sarjan. Venäjä katkaisi karsintaottelujen sarjan. Marko Hannula

Vierumäellä pelattiin sijoista 7.-8. eli toisin sanoen säilymisestä ylimmällä sarjatasolla. Venäjä oli voittanut ensimmäisen osaottelun Saksaa vastaan tiukkojen vaiheiden jälkeen. Tänäänkin rikkonaisen ottelun voiton vei lopulta Venäjä, joka siten jatkaa A-sarjassa ja lähetti Saksan hakemaan vauhtia 1. divisioonasta.

Ensimmäisessä erässä molemmat onnistuivat kerran. Saksan Larissa Swikull sai kiekon maalille ja teki 1-0 -johtolukemat. Venäjä tasoitti noin neljä minuuttia ennen erän loppua ylivoimalla. Yekaterina Nikolayevan laukaus löysi tiensä alakulmaan.

Venäjä aloitti toisen erän kahden vajaalla ja jatkaa jäähyilyä senkin jälkeen. Saksa hyödynsi kahden naisen ylivoiman ja meni 2-1 johtoon Dana Reimannin osumalla. Venäjän ensimmäisen maalin viimeistellyt Nikolayeva hermostui totaalisesti Saksan maalista ja kävi huitaisemassa mailalla saksalaispelaajista Swikullia kypärään - venäläinen suihkuun ja ensiapujoukot jäälle. Onneksi saksalainen pääsi ylös jäästä ja suuremmalta vahingolta vältyttiin.

Venäjä tasoitti tilanteeksi 2-2 viisi minuuttia ennen toisen erän loppua. Anna Shokhina sai kiekon maalin takaa luukulle ja teki jo turnauksen kuudennen maalinsa.

Toisen erän loppupuolella turnausväsymys alkoi näkyä saksalaisten luistelussa. Venäjän kapteenilla Valeria Pavlovalla virtaa vielä riitti ja hän vei joukkueensa 3-2 johtoon vahvan yksilösuorituksen päätteeksi.

Kolmas erä oli tasainen. Venäjän liike pysyi parempana kuin saksalaisten. Saksalaiset puolestaan taistelivat sarjapaikasta ja taistelu tuotti tasoitusmaalin, kun peliä oli jäljellä hiukan vajaa minuutti.

Ratkaisu nähtiin aivan jatkoerän lopussa. Saksan kärsiessä hieman kiistanalaista jäähyä Venäjän sankaritar Yelena Dergachyova pussittaa kiekon kovalla rannelaukauksella verkkoon. Venäläisriemu sarjapaikan säilyttämisestä sai alkaa.

Vaikka Venäjän päävalmentaja Alexander Ulyankin olikin helpottunut säilymisestä, ei hän ollut riemuissaan turnauksen seitsemännestä sijasta.

- Meillä oli tavoite pelata mitaleista, mutta yhden virheen seurauksena olimmekin sijoitusottelussa seitsemännestä sijasta.

Valmentaja on ollut mukana jo kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Viime vuonna sijoitus oli sama.

- Tällä kertaa meillä oli parempi joukkue kuin viimeksi, joten tulos ei tyydytä, hän lisäsi.