×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 7931

perjantai, 04 tammikuu 2013 20:56

N18 MM: USA Kanadan seuraksi finaaliin

Kirjoittanut
Kuvan Katherine Schipper viimeisteli ottelussa kaksi osumaa. Kuvan Katherine Schipper viimeisteli ottelussa kaksi osumaa. Marko Hannula

USA oli täysin pitelemätön Tshekkiä vastaan latoen tulostaululle 10-0 –loppulukemat. Näin USA eteni Kanadan seuraksi MM-finaaliin ja Tshekki kisaa lauantaina himmeimmistä mitaleista Ruotsia vastaan.

Läpi MM-turnauksen vakuuttavasti pelanneen USA-ryhmän kone ei hiipunut semifinaalissa. Tshekki teki kaukalossa parhaansa ja onnistui pitämään lukemat 0-0 ottelun ensimmäisten kahdeksan minuutin ajan ennen kuin USA heräsi. Ajassa 12.06 Yhdysvallat siirtyi Grace Zarzecki:n osumalla 1-0 –johtoon ja sen jälkeen valkopaitoja ei pysäyttänyt mikään.
Jo avauserässä USA onnistui viimeistelyssä neljästi ja tahti jatkui rajuna myös toisessa erässä. Tshekki vaihtoi toisessa erässä tolppien väliin Barbora Dvorakovan kun taululla loistivat lukemat 5-0. Maaleista ei kuitenkaan maalivahtia ollut syyttäminen ja viimeistely jatkui vaihdosta huolimatta entisenlaisena. Lopulta päätössummerin soidessa tilastoihin oli kirjattu yhteensä kymmenen USA:n osumaa Tshekkien nollaa vastaan.


Ottelun jälkeen yhdysvaltalaishyökkääjä Katherine Schipper oli tyytyväinen tulokseen.
- Alkuun pelimme tuntui jostakin syystä olevan hieman ruosteessa, mutta ottelun edetessä saimme yhä vain paremmin ja paremmin pelin juonesta kiinni, varakapteeni arvioi.


- Olen myös omaan peliini melko tyytyväinen. Olemme pelanneet niin paljon yhdessä, että osaamme jo lukea toisiamme aika hyvin ja siksi pelaaminen tuntui myös itsestäni helpolta, USA:n viidennen ja yhdeksännen maalin perjantaina viimeistellyt Schipper totesi.