perjantai, 16 joulukuu 2011 14:48

Tyttömaajoukkue myötätuulessa: “Kaikki on mahdollista”

Kirjoittanut Risto Pakarinen

Toivola_Juuso_2010_750x500px.jpg

Naisjääkiekko on vahvassa myötätuulessa. Harrastajamäärät kasvavat, ja pelaajat kehittyvät. Kehitys on jopa niin nopeaa, että päävalmentaja Juuso Toivolan joukkueen rakentamisprosessi on muuttunut vain kolmessa vuodessa.


- Kolme vuotta sitten piti miettiä, ketkä voidaan ottaa kisoihin, nyt pitää miettiä, ketkä pitää jättää pois. Kehitys on ollut nopeaa, Toivola totesi Leijonat.fille.

Eilen Suomen alle 18-vuotiaiden naisten joukkue löi Zuchwilissä Sveitsin 8-4, joukkueiden kolmen ottelun sarjan ensimmäisessä matsissa. Vaikka Suomi on ennakkosuosikki, viime talven MM-pronssimitaleidenkin myötä, tyttökiekossa erot ovat USA:n ja Kanadan jälkeen hyvin pieniä.

- Nimeämme lopullisen MM-joukkueen Sveitsi-otteluiden jälkeen. Uskon, että olemme vahvempia, mutta se pitää saada näkymään pelissä. Niissä voi käydä miten vain.

- Mutta Tshekin, Venäjän, Ruotsin, Saksan, Sveitsin ja meidän otteluissa ei ole yhtään helppoa peliä, ja kaikki on mahdollista.

Vaikka muutama huippuyksilö saattaakin yksittäisessä ottelussa olla juuri voiton ja tappion ero, Toivola painottaa koko joukkueen panosta.

- Huippuyksilöt tuovat oman lisänsä, mutta meidän pitää pelata joukkueena. Meidän joukkueessamme jokainen on tähti, kaikki ovat yhtä kirkkaita, mutta kaikki omanlaisiaan, Toivola sanoo.

Hän uskoo myös USA:n ja Kanadan olevan kaadettavissa.

- Se onnistuu nappipäivänä, täydellisellä maalivahtipelillä, yksittäisessä pelissä.

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia