maanantai, 27 tammikuu 2020 10:00

Pohjola-leirin johtaja Jukka Lamminaho seurasi tyytyväisenä Tulevaisuuden Tähdet -turnauksen otteluita: "Täältä tulee kovaa porukkaa haastamaan!"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kymi-Saimaan pelaajat juhlivat maalia sunnuntain ottelussa Hämettä vastaan. Kymi-Saimaan pelaajat juhlivat maalia sunnuntain ottelussa Hämettä vastaan. Pasi Mennander

Pohjola-leirin ensimmäiset pelaajavalinnat julkistettiin 10. tammikuuta 2020. Leirille valittiin ensimmäisessä vaiheessa 28 pelaajaa, joiden ei tarvinnut tulla antamaan näyttöjä viime viikonlopun Tulevaisuuden Tähdet -turnaukseen.

Seuraava Pohjola-leirille valittujen lista julkistetaan torstaina 30. tammikuuta. Sen jälkeen Pohjola-leirin kaikki 102 pelaajavalintaa on tehty.

Pohjola-leirin johtajan Jukka Lamminahon mukaan ensimmäisessä vaiheessa mukaan valittujen pelaajien kannattaa tulla Vierumäelle nöyrin mielin. Kilpailu paikoista ikäluokan ensimmäiselle maajoukkueleirille tulee olemaan kovaa.

– Suoraan Pohjola-leirille valitut pelaajat eivät voi tulla tänne yhtään takki auki. Täältä tulee kovaa porukkaa haastamaan, Lamminaho korosti Tulevaisuuden Tähdet -tapahtuman päätyttyä.

– Pojat laittoivat meidät valinnoista vastaavat taas kerran kovaan paikkaan. Se onkin aina heidän tehtävänsä.

Pohjola-leirin valinnoista vastaavat henkilöt (mm. aluevalmentajat ja maalivahtitarkkailijat) alkoivat käydä listojaan läpi heti Tulevaisuuden Tähdet -tapahtuman viimeisen pelin jälkeen. Nimiä oli kuitenkin pyöritelty tapahtuman alusta asti.

– Prosessi alkoi jo perjantaina. Meillä on viikonlopun aikana palavereita, joissa vertailemme pelaajia. Hyvässä hengessä väännämme ja käännämme yksittäisistä pelaajista, ja kun lopullinen lista on valmis, kaikki ovat sen takana, Lamminaho korosti.

Tänä vuonna Pohjola-leirille osallistuu vuonna 2005 syntyneiden poikien ikäluokka.

– Lainausmerkeissä keskitason pelaajien osaaminen menee koko ajan eteenpäin. Se onkin ollut trendi viime vuosina. Pelaajissa on paljon lahjakkuutta, mutta nyt alamme pikku hiljaa kiristää ruuvia ja mitata yksittäistä urheilijaa.

Pohjola-leirin seuraavat pelaajavalinnat julkistetaan torstaina 30. tammikuuta 2020. Pohjola-leirille (26.2.–1.3.2020) kutsutaan yhteensä 102 pelaajaa. Leirin päätteeksi valitaan 05-ikäluokan ensimmäinen maajoukkue-ehdokkaiden lista, jolla on 44 nimeä.

Olet nyt

Lisää Tulevaisuuden Tähdet -uutisia 2020

Tulevaisuuden Tähdet 2020 - Suorat lähetykset

Tulevaisuuden Tähdet vuosi vuodelta

Suorat verkkolähetykset 2020

Vuoden 2020 Tulevaisuuden Tähdet -tapahtumasta on tarjolla 15 verkkolähetystä. Lisää aiheesta täällä!

Etsi sivustolta