tiistai, 28 kesäkuu 2011 14:29

Rullakiekon MM-kisat päättyivät Suomen osalta dramaattiseen peliin Slovakiaa vastaan

Kirjoittanut

Suomen rullakiekkomaajoukkueen MM-kisaurakka sai päätöksensä juhannusaattona perjantaina, kun vastaan asettui sijoitusottelussa Slovakia. Panosta ei ottelusta puuttunut, koska häviäjällä olisi edessä putoaminen B-sarjaan.


Ottelun avausmaalia pääsi tuulettamaan Slovakia, kun Miroslav Kristin ohitti Suomen maalilla torjuneen Samu Airasvaaran 9. minuutilla. Vaikka Rullaleijonat rummuttivat kahden erän aikana yhteensä 21 laukausta Slovakian 12 vastaan, syntyi tulosta vasta kolmannessa erässä kun puolustaja Sami Markkanen löi Suomen ensin tasoihin ajassa 25:11, ja vajaa kolme minuuttia myöhemmin 2-1 –johtoon.

Neljännessä erässä joukkueet avasivat maalihanat ja varsinaisen peliajan viimeisen kaksitoistaminuuttisen aikana tehtailtiin yhteensä viisi maalia. Slovakian Filip Novak tasoitti ensin pelin 37. minuutilla, mutta Suomen sankari Markkanen viimeisteli hattutemppunsa alle minuuttia myöhemmin vieden Suomen johtoon. Slovakia tasoitti jälleen ottelun 40. minuutilla Marek Priechodskyn maalilla ja oli lyömässä naulaa arkkuun, kun 17 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista Novak iskee ottelun toisen maalinsa.

Suomi ei kuitenkaan luovuttanut ja voitetun aloituksen jälkeen Jesse Saarinen löysi Kari Lohtanderin, joka tälläsi kiekon suoraan syötöstä maaliin, kun pelikellossa oli vain 10 sekuntia aikaa jäljellä. Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin voittomaalikilpailuun, jonka ratkaisijaksi nousi Markkanen, joka sinetöi Suomen 5-4 –voiton ja A-sarjassa säilymisen.

-Sellaista maalivahdin kahville viemistä ei usein nähdä rullakiekossa, kuvailee ratkaisumaalia Suomen joukkueenjohtaja Teemu Vanhala.

Peli oli kokonaisuudessaan Suomen hallussa Vanhalan mukaan, mutta Slovakiakin oli lähellä voittoa kiekon käydessä Suomen tolpassa jatkoajalla,

-Taas nähtiin miten pienet marginaalit MM-kisoissa on.

Vaikka joukkue ei päässyt ennen kisoja asetettuun tavoitteeseen pelata mitaleista, ei kisoista jäänyt Vanhalalle pelkästään huonoa makua suuhun,

-Pelasimme hyvän alkusarjan, jossa Ruotsi-voitto oli hieno. Tshekkejäkin vastaan pelasimme hyvin, mutta vastustaja käytti vain paikkansa murhaavan tehokkaasti.