perjantai, 13 joulukuu 2019 07:42

Naisleijonille tappio voittomaalikilpailussa – Otteluraportti

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen parhaana pelaajana palkittiin Noora Tulus. Suomen parhaana pelaajana palkittiin Noora Tulus. Riku Laukkanen

Naisleijonat kohtasivat Sveitsin Saksan Füssenissä Euro Hockey Tourin avausottelussaan. Ottelun voittajaa haettiin aina voittomaalikilpailusta saakka, jonka Sveitsi käänsi itselleen ja kirjasi voiton maalein 4–5.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat Naisleijonilta heikkoa peliä, mutta ensimmäisen erän puolin kohdilla pelin hallinta kääntyi Suomelle. Naisleijonat karkasivat ensimmäisessä erässä jo 2–0-johtoon ennen kuin Sveitsi onnistui kavennuksessa.

Toinen erä oli sekavaa peliä puolin ja toisin. Sveitsi puolusti sitkeästi ja käytti toisaalta tehokkaasti omat maalipaikkansa. Ensin Suomi iski kolmannen maalinsa, mutta Sveitsi kiri tasoihin toisen erän lopulla.

Kolmas erä oli pelillisesti Naisleijonien paras ottelussa ja Suomi onnistui luomaan lukuisia vaarallisia maalipaikkoja. Sveitsi onnistui kuitenkin siirtymään johtoon vastahyökkäyksestä syntyneellä osumalla, kunnes Naisleijonat punnersi väkisin pelin tasoihin.

Varsinaisella peliajalla ei voittajasta saatu selvyyttä ja ottelu eteni jatkoajalle. Jatkoajalla molemmille joukkueille tarjoutui muutama tekopaikka ratkaista ottelu, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Noin ollen ottelun voittaja ratkaistiin voittolaukauskilpailulla, jonka Sveitsi vei nimiinsä onnistuttuaan kahdesti, kun taas Naisleijonat eivät saaneet yhtään laukausta maaliin asti.

FIN – SUI 4-5 vl. (2–1, 1–2, 1–1)

Suomen maalintekijät:
1–0 Susanna Tapani (–)
2–0 Noora Tulus (Petra Nieminen)
3–1 Noora Tulus (Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski)
4–4 Susanna Tapani (Noora Tulus)

Torjunnat:
Meeri Räisänen 5+8+2+3=18
Saskia Maurer 12+12+10+2=36

Naisleijonien turnaus jatkuu perjantaina ottelulla Ruotsia vastaan kello 16 Suomen aikaa.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.


Turnauksen koko otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia