perjantai, 16 elokuu 2019 21:00

Turnauskautensa aloittavilla Naisleijonilla käynnissä voimakas sukupolven muutos

Kirjoittanut SJL toimitus
Nelli Laitinen (vas.), Viivi Vainikka (kesk.) ja Elisa Holopainen (oik.) voittivat tammikuussa tyttöjen MM-pronssia, keväällä kolmikko loisti Espoossa pelatuissa naisten MM-kisoissa. Nelli Laitinen (vas.), Viivi Vainikka (kesk.) ja Elisa Holopainen (oik.) voittivat tammikuussa tyttöjen MM-pronssia, keväällä kolmikko loisti Espoossa pelatuissa naisten MM-kisoissa. Pasi Mennander

Hopealle kevään MM-kotikisoissa yltänyt Suomen naisten maajoukkue aloittaa kauden 2019-20 turnauksensa ensi viikolla kotimaan jäältä. Suomen joukkueessa on mukana  peräti 17 kevään MM-kotikisojen hopeamitalistia, mutta samaan aikaan Naisleijonissa on käynnissä voimakas sukupolven muutos.

 Kotikisojen jälkeen neljä kokenutta arvokisakävijää (Venla Hovi, Isa Rahunen, Riikka Sallinen ja Linda Välimäki) poistui maajoukkueen vahvuudesta.

- Viime kaudella saimme onnistuneesti ajetuksi sisään kolme nuorta, taitavaa pelaajaa (Elisa Holopainen, Nelli Laitinen ja Viivi Vainikka) ja tämä prosessi jatkuu nyt uusien pelaajien kohdalla, päävalmentaja Pasi Mustonen kertoo.

Kaiken toiminnan tähtäin on seuraavissa olympialaisissa, välietappina toimivat keväisin pelattavat MM-kisat. Arvokisoihin Suomi lähtee aina tavoittelemaan mitalia, mikä tarkoittaa, että vaatimustaso maajoukkueessa on äärimmäisen kova.

- Onneksi hyviä nuoria pelaajia on tulossa. Kun he saavat vastuuta ja luottamusta, meillä on hyvin aikaa. Naisten maajoukkueessa Suomen vahvuutena on pysyvyys: pelaajiston runko ja johtoryhmä tuntevat toimintakulttuurimme läpikotaisin, ja tämä on meille iso mahdollisuus.

Suomen Naisleijonat kohtaa avausottelussaan tiistaina 20.8. Tshekin Vierumäellä, keskiviikkona 21.8. Mikkelissä vastaan asettuu Venäjä. Perjantaina 23.8. pelataan taas Vierumäellä, jossa vastassa on Japani. Turnauksen päätösottelussa Keravalla vastaan luistelee toistamiseen Venäjä, ottelu pelataan lauantaina 24.8.

Suomen otteluista on suora verkkolähetys Leijonat.fi-verkkosivuilla. Pääsyliput Mikkelin ja Keravan otteluihin maksavat aikuisilta 8€, alle 20-vuotiailta ilman pelipaitaa 4€, pelipaita päällä sisään pääsee ilman pääsymaksua. Myös alle 7-vuotiailla on otteluihin vapaa pääsy. Vierumäen otteluihin on vapaa pääsy kaikille katsojille.

Lue lisää:
- Naisleijonien joukkue kotimaan EHT-turnauksessa
- Elokuun EHT:n otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia