tiistai, 30 heinäkuu 2019 13:45

Naisleijonat nautti unkarilaisen iltapalan – Testipäivä päättyi 11–1-murskavoittoon

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomi juhli maalia yksitoista kertaa. Suomi juhli maalia yksitoista kertaa. Pasi Mennander

Suomen ja Unkarin naisten maajoukkueiden maanantai-illan kohtaaminen ei kirjautunut suurten suomalaisten jääkiekko-otteluiden listalle. Suomen 11–1-voittoon päättynyt ottelu puolusti kuitenkin paikkaansa osana jää- ja testileirin ohjelmaa.

– Testipäivän jälkeen tämä oli meiltä hyvä peli, kapteeni Jenni Hiirikoski sanoi.

– Leirillä on menty kovaa kolme päivää ja oli kiva päästä pelaamisenkin makuun. Ja on aina kunnia-asia, kun saa vetäistä tuon pelipaidan päälle. Oli hienoa pelata.

Joukkue hikoili maanantaina aamupäivällä nopeus- ja voimatesteissä. Osa pelaajista polki pitkän pyörätestin vielä lounaan jälkeen. Fyysinen rääkki huomioiden päävalmentaja Pasi Mustonen oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

– Hyvä ja ryhdikäs ottelu, vaikka reidet oli tyhjennetty testeissä täydellisesti. Alusta loppuun hyvää tekemistä, vaikka vastus oli tänään kevyt, Mustonen summasi.

Suomi lähti otteluun viidellä kentällisellä pelaajia. Leirillä on mukana uusia pelaajia, jotka tavoittelevat paikkaa Naisleijonien vakiokokoonpanossa.

– On hienoa saada joukkueeseen uutta verta, Hiirikoski sanoi.

– Jokainen pelaaja tuo mukanaan uusia juttuja ja oman persoonansa, joka on hyvä juttu. Kotikisojen jälkeen muutama pelaajamme siirtyi "eläkkeelle" ja nyt uudet tytöt ovat täyttämässä heidän paikkansa.

Naisleijonien kauden 2019–20 ensimmäinen turnaustapahtuma on Suomessa 20.–24.8.2019 pelattava Euro Hockey Tourin turnaus. Kausi huipentuu MM-kisoihin Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 31.3.–10.4.2020.

 

Kapteeni Jenni Hiirikoski.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia