keskiviikko, 20 maaliskuu 2019 09:04

Ruotsissa viihtyvä Jenni Hiirikoski: ”Tehdään yhdessä hienot kisat”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Jenni Hiirikoski Jenni Hiirikoski Pasi Mennander

Luleå Hockey/MSSK:n riveissä kolmatta kauttaan kiekkoileva puolustaja Jenni Hiirikoski kamppailee joukkueensa kanssa paraikaa Ruotsin naisten liigan (SDHL) finaaleissa Linköpingin kanssa. Hiirikosken kipparoima Luleå puolustaa mestaruutta viime kaudelta.

- Jokainen joukkue laittaa parastaan meitä vastaan. HV71 teki välierissä kaikkensa ja pitää olla tyytyväinen, että molemmat pleijarisarjat on mennyt suoraan kolmessa ottelussa poikki, ennen finaalisarjan alkua tavoitettu Hiirikoski mietti.

Hiirikoski ennakoi viime kevään finaaliparin kohtaamisista tiukkoja vääntöjä myös tämän kevään finaaleissa. Kokeneena pelaajana Hiirikoski osaa katsoa myös isoa kuvaa ja on erittäin tyytyväinen joukkueen matkaan ja tuntee olevansa etuoikeutettu saadessaan olla mukana.

- Olen ylpeä, että saan edustaa näin hyvää seuraa, joka tekee paljon töitä myös naisten jääkiekon eteen. Nautin siitä, että saan haastaa itseäni jäällä ja jään ulkopuolella. Olen nauttinut pelaamisesta. Saa pelata hyvien pelaajien kanssa. Teemme toisistamme joka päivä parempia. Olen ottanut ilon irti, Hiirikoski valotti Ruotsin kokemuksiaan.

Hiirikoski on yksi maailman parhaita omalla pelipaikallaan. Hänen mielestään puolustajana pelaamisessa hän näkee hyvin peliä ja pääsee osallistumaan peliin kentän joka osa-alueella. Lajissa häntä on aina viehättänyt vauhti ja vaaralliset tilanteet sekä jää elementtinä. Hän on myös useiden nuorten pelaajien esikuva.

Luleåssa vierestä häntä seuraavat nuoret maajoukkuepelaajat Noora Tulus, Petra Nieminen ja Ronja Savolainen. Lisäksi joukkueessa pelaavat myös Michelle Karvinen ja Christa Alanko.

- Tytöt kävelevät täällä päivittäin perässä ja haluan kaikilla tavoin tukea nuorempien sukupolvien esiinmarssia myös maajoukkueeseen. Olen valmis auttamaan Ronjaa, Nooraa ja Petraa heidän urallaan eteenpäin. Paljon puhutaan ja vaihdetaan ajatuksia. Lisäksi tietysti kannustetaan paikallisia junioreita täällä Ruotsissa mukaan lajin pariin.

Maajoukkue on aina ollut Hiirikoskelle sellainen iso tavoite, jonka on urallaan halunnut saavuttaa. Hän pitää itseään onnekkaana, että on päässyt kasvamaan urheilijana ja jääkiekkoilijana myös maajoukkueen mukana. Hän arvostaa korkealle sitä oppia, jota aikanaan sai itse joukkueen kokeneilta pelaajilta.

- Sitä oppi arvostamaan ja ymmärtämään maajoukkueen merkitystä esimerkkien kautta. Ja se asenne, jonka kokeneet pelaajat opettivat, että Suomi lähtee aina arvokisoihin tavoittelemaan mitalia. Aina yritin imeä ja oppia kaiken siitä asenteesta ja tekemisestä, Hiirikoski muisteli omaa maajoukkueuransa alkutaivalta.

Seuraava koitos naisilla on muutaman viikon kuluttua käynnistävät MM-kotikisat. Varsinaisista tavoitteista maajoukkueen kapteenina viime vuodet toiminut Hiirikoski ei halua vielä puhua. Niiden puheiden aika on lähempänä kisoja, kun joukkue on koossa.

Kokeneella pelaajalla on odottavat tunnelmat. Hänestä on hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen ja hän toivoo, että yleisö olisi joukkueelle se seitsemäs kenttäpelaaja. Kannustusta tarvitaan, koska se sytyttää myös pelaajat.

- Siellä näkee kaikki maailman parhaat naispelaajat jäällä ja sen kuinka paljon taitoa löytyy. Yleisön kannustuksen aistii jäälle. Tehdään yhdessä hienot kisat, Hiirikoski lähetti terveiset kiekkojännäreille ja toivoo paljon yleisöä paikalle Espooseen.

Hiirikosken keskittyminen on vielä seurajoukkueen finaalikoitoksissa. Takana on kaksi ottelua ja otteluvoitot ovat 1-1. Seuraava ottelu pelataan tänään keskiviikkona 20. maaliskuuta Luleån kotiareenalla.
 

Naisten MM-kisat pelataan Espoon Metro Areenassa 4.-14.4. Pääsyliput turnaukseen myyTicketmaster, VIP-liput Starsquad. Naisleijonien joukkue MM-kotikisoihin julkistetaan maanantaina klo 12 Sanomatalon Mediatorilla käynnistyvässä tilaisuudessa.

 

Olet nyt

Lisää kotikisauutisiaNaisten maailmanmestaruudesta pelattiin 4.-14.4.2019 Espoossa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


LOHKOJAKO:
Alkulohko A:

Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Tshekki


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

To 04.04. 19:30
Suomi 2–6 USA
La 06.04. 16:00
Venäjä 0–4 Suomi
Ma 08.04. 16:00
Suomi 6–2 Sveitsi
Ti 09.04. 19:30
Kanada 6–1 Suomi
Puolivälierät:
To 11.04. 19:30
Suomi 31 Tshekki
Välierät: La 13.04.
16:00 Kanada 2–4 Suomi
20:00 USA 8–0 Venäjä
Mitaliottelut: Su 14.04.
16:00 Pronssiottelu:
Kanada 7–0 Venäjä
20:00 Loppuottelu
USA 2–1 VL Suomi


MM-KISOJEN KOKO OTTELUOHJELMA


KISALIPUT MYY TICKETMASTER


IIHF:N VIRALLISET MM-KISASIVUT


MM-JOUKKUEEN ESITTELYVIDEO


SUOMEN MM-JOUKKUE

Pelaajaesittely avautuu nimeä klikkaamalla.

Maalivahdit:
1 Suonpää Eveliina
31 Silvonen Jenna
41 Räty Noora

Puolustajat:
2 Rahunen Isa
4 Lindstedt Rosa
6 Hiirikoski Jenni
7 Laitinen Nelli
8 Viitasuo Ella
15 Tuominen Minnamari
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
9 Hovi Venla
10 Välimäki Linda
11 Rajahuhta Annina
12 Holopainen Elisa
13 Sallinen Riikka
19 Nieminen Petra
22 Nuutinen Emma
23 Hakala Sanni
24 Tulus Noora
25 Vainikka Viivi
33 Karvinen Michelle
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna


HSL KYYDITSEE KISAPAIKALLE
Katso aikataulut
Lataa sovellus


8 VINKKIÄ KISAVIERAALLE


 

MM-kisojen valmentajapeli

Tervetuloa MM-kisoihin!