sunnuntai, 10 helmikuu 2019 20:44

Naisleijonille karvas tappio EHT-finaaliturnauksen loppuottelussa

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Naisleijonille karvas tappio EHT-finaaliturnauksen loppuottelussa Tiina Karinen

Venäjän EHT-finaaliturnaus huipentui sunnuntaina Dmitrovissa, jossa turnauksen finaalissa Naisleijonat kohtasivat Venäjän.

Ottelun alku oli kaksijakoinen Naisleijonien osalta. Suomen hyökkäyspeli soljui energisesti kohti Venäjän maalia, mutta vastapainoksi oman maalin puolustaminen ei ollut parasta, mitä Naisleijonilta on totuttu näkemään.

Venäjän taitavat yksilöt käyttivät Suomen oman pään virheet hyväkseen ja iskivät ensimmäisessä erässä pelin 2–0-johtoon. Tässä vaiheessa päävalmentaja Pasi Mustonen käytti aikalisän, jonka jälkeen Naisleijonat ottivat pelin hallinnan takaisin itselleen. Erän lopulla Susanna Tapani iski Suomen avausmaalin ja kavensi ottelun tilanteeksi 2–1.

Toista erää rikkoivat Suomen jäähyt ja erä tarjosi tasaista vääntöä. Maaleja toisessa erässä ei nähty. Kolmanteen erään Naisleijonat lisäsivät kiriä, mutta takaa-ajo vaikeutui, kun Venäjä rankaisi jälleen Suomen virheestä ja karkasi jo kahden maalin johtoon.

Suomelle tarjoutui ottelun lopulla vielä useampi laadukas maalipaikka, mutta Venäjä taisteli sitkeästi. Ottelun viimeisellä minuutilla Rosa Lindstedt survoi ylivoimalla Suomen vielä maalin päähän, mutta tasoitukseen ei peliaika enää riittänyt. Näin ollen turnauksen voitto kirjattiin Venäjälle maalein 3–2.

Turnauksen parhaana maalivahtina palkittiin Noora Räty, parhaan puolustajan tittelin kuittasi Jenni Hiirikoski. Paras hyökkääjä oli Venäjän Anna Shokhina. Turnauksen pistepörssin voitti Olga Sosina Venäjän joukkueesta.

FIN - RUS 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

1-2 Susanna Tapani (Jenni Hiirikoski, Michelle Karvinen)
2-3 Rosa Lindstedt (Linda Välimäki)

Torjunnat:
Noora Räty 7+8+6=21
Nadezhda Morozova 7+5+6=18

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia