lauantai, 25 elokuu 2018 10:27

Otteluraportti: Naisleijonien taistelu palkittiin Tshekki-ottelussa - Lauantaina pelissä turnausvoitto

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
Susanna Tapani (vas.) ja Linda Välimäki. Susanna Tapani (vas.) ja Linda Välimäki. Tiina Karinen

Tshekin Hodoninissa pelattava naisten Euro Hockey Tour jatkui Naisleijonien osalta perjantaina ottelulla Tshekkejä vastaan. Kotijoukkue tarjosi hyvän vastuksen, mutta Naisleijonien taistelu palkittiin 3-2-voitolla.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntämistä ja ottelu pysyi maalittomana. Toisessa erässä Naisleijonien tavaramerkiksi muodostunut hyvä alivoima näytti jälleen vahvuutensa. Suomi joutui pelaamaan lähes peräkkäin kahdesti alivoimaa kolmella viittä vastaan, mutta tiivis alivoimakolmikko ja maalivahti Jenna Silvosen varmat torjunnat pitivät pelin vielä maalittomana.

Alivoimista selvittyään Naisleijonat pääsivät puolestaan itse ylivoimalle ja Linda Välimäki ohjasi tyylikkäästi Suomen johtoon. Tshekki onnistui kuitenkin tasoittamaan Suomen kiekonmenetyksen jälkeen ja toiselle erätauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Naisleijonat nostivat pelin tasoa ja vyöryttivät peliä Tshekin päätyyn. Joukkueen nuorimmista pelaajista Elisa Holopainen iski ensin Suomen johtomaalin ja konkari Riikka Välilä viimeisteli Naisleijonat jo kahden maalin johtoon. Tshekki tarjosi kotiyleisölle vielä loppukiriä ja kavensi loppulukemiksi 3-2.

- Ottelu alkoi hieman vaisusti, mutta jo ensimmäisessä erässä hallitsimme ottelua. Ylivoima oli hieman vaikeaa, mutta alivoima taas erinomaista varsinkin kolmella viittä vastaan. Pystyimme kuitenkin luomaan paljon maalipaikkoja ja saatiin riittävät maalit voittoon, kommentoi ottelua Naisleijonien valmennuksesta Kari Eloranta.

Suomen parhaana palkittiin Minnamari Tuominen, joka kommentoi ottelua seuraavasti:
- Tshekki oli hyvä ja antoi kovaa painetta. Teimme ottelusta hankalan itsellemme, mutta hyvä merkki on se, että voitettiin hiukan huonommallakin pelillä.

CZE - FIN 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Suomen maalintekijät:
0-1 Linda Välimäki (Minnamari Tuominen, Ronja Savolainen)
1-2 Elisa Holopainen (Annina Rajahuhta, Tanja Niskanen)
1-3 Riikka Välilä (Noora Tulus, Susanna Tapani)

Torjunnat:
Katerina Zechovska 10+5+7=22
Jenna Silvonen 7+11+4=22

Naisleijonien turnauksen viimeinen ottelu alkaa lauantaina kello 16:30 Suomen aikaa. Vastustajaksi luistelee Venäjä. Ottelussa on potissa turnausvoitto.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti Tshekki-otteluun
Lauantain Venäjä-peli alkaa kello 16:30 - Tulospalvelu seuraa ottelua
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki Naisleijonien uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

 

 

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia