torstai, 15 joulukuu 2016 16:30

Jääkiekkoleijona numero 235: Päivi Virta (Halonen)

Kirjoittanut Toimitus

Päivi Virta on naisjääkiekkoilumme tienraivaajia. Virta pelasi pitkän, yli 20-vuotisen uran naisten SM-sarjassa ja kuului naisten maajoukkueen tukipilareihin luotettavana puolustajana.

Tampereen Ilveksessä jääkiekkouransa aloittanut Päivi Virta (Halonen) pelasi naisten SM-sarjassa urallaan 408 ottelua Ilveksen, Shakersin, Kiekko-Espoon ja Bluesin riveissä. Hän aloitti uransa pääsarjatasolla syksyllä 1982. Päätöskaudellaan 2005-06 hän ylitti ensimmäisenä pelaajana kautta aikojen 400 runkosarjaottelun rajapyykin.

Virta oli SM-mitaleilla jokaisella kaudellaan. Hän saavutti peräti 15 Suomen mestaruutta (1985-88, 1990, 1994-96, 1999-2005), kuudesti SM-hopeaa ja kolmesti -pronssia. Virta on mestaruuksillaan ja mitaleillaan naisten SM-sarjan kaikkien aikojen menestyksekkäin pelaaja.

SM-sarjaurallaan Virta kokosi runkosarjassa 495 (117+378) pistettä, joilla hän sijoittuu kaikkien aikojen tilastossa parhaana puolustajana yhdeksänneksi.

Maajoukkueessa Virta pelasi viidet MM-kisat ja viidet EM-kisat. Hän saavutti Leijona-paidassa viisi MM-pronssia, neljä EM-kultaa ja yhden EM-pronssin. Kaikkiaan hän kantoi maajoukkuepaitaa 97 ottelussa.

Virta palkittiin ensimmäisenä naisjääkiekkoilijana Suomen Jääkiekkoliiton kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan myöntämällä President´s Trophy –palkinnolla 2004. Naisten SM-sarjan parhaan puolustajan palkinto on nimetty hänen mukaansa.

Blues jäädytti ”Pillerin” pelinumeron 33 vuonna 2008. Tämä oli toinen naisjääkiekkoilun paidanjäädytys kautta aikojen.

Lähde: Hockey Hall of Fame Finland

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta