perjantai, 16 elokuu 2019 18:04

Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinto (2019): Jan Latvala

KUNNIOITUS

Jan Latvala
s. 10.6.1972, Jyväskylä

Jan Latvala on ensimmäinen pelaaja, joka saa elämäntyöpalkinnon. Upean uran SM-liigassa pelannut puolustaja nousi urallaan eniten otteluita Suomessa pelanneeksi pelaajaksi.

Jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti nousi JyP HT:n edustusjoukkueen kokoonpanoon ensimmäisen kerran 20-vuotiaana syyskuussa 1992. Seuraavilla kausilla hän vakiinnutti paikkansa JyP HT:n miehistössä ja pelasi seurassa kevääseen 1999 saakka.

Ura jatkui neljä kautta Pelicansissa ja edelleen Jokereissa, jonka paidassa Latvala pelasi kahdesti SM-finaaleissa 2005 ja 2007.

Syksystä 2007 Latvala edusti uudelleen Pelicansia. Keväällä 2011 hän oli mukana, kun lahtelaiset pelasivat ensimmäisen kerran Liigan finaaliotteluissa. Palkintokaappiin tuli uran kolmas SM-hopea.

Runkosarjan ottelutilastossa Jan Latvala ohitti Erik Hämäläisen helmikuussa 2012 nousemalla ensin toisena pelaajana kautta aikojen 1000 ottelun kerhoon. Liigassa hän pelasi kaikkiaan 1230 ottelua runkosarjassa ja 96 playoffseissa.

Liigan herrasmiespelaajana vuonna 2014 palkittu Latvala esiintyi Liigassa peräti 24 kaudella vuosina 1992-2016. Samaan ei ole pystynyt kukaan muu pelaaja. Playoffseissa hän esiintyi 15:nä keväänä. Pelicansissa Latvala pelasi kaikkiaan 725 ottelua, enemmän kuin kukaan muu lahtelaisseuran historiassa. Hän kokosi SM-liigaurallaan kaikkiaan 432 pistettä ja sijoittuu puolustajien kaikkien aikojen pistepörssissä kolmanneksi Pertti Lehtosen ja Timo Jutilan jälkeen.


Jan Latvalan puhe:

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta