perjantai, 16 elokuu 2019 18:01

Jääkiekkoleijona numero 254 (2019): Antti Miettinen

KUNNIOITUS

254 Antti Miettinen
Hyökkääjä
s. 3.7.1980, Hämeenlinna
Aatelointinumero 254/2019

Lokakuussa 1998 SM-liigassa ensimmäisen kerran esiintynyt Miettinen teki läpimurtonsa kansallisella tasolla kaudella 2001-02, kun hän keräsi kasvattajaseuransa HPK:n paidassa runkosarjassa 56 pistettä. Seuraavalla kaudella maalipörssin kakkonen valittiin runkosarjan parhaaksi pelaajaksi ja All Stars -kentälliseen.

NHL:ään kesällä 2000 vasta seitsemännellä kierroksella varattu laitahyökkääjä debytoi NHL:ssä heti avauskaudellaan. Kolmannella Pohjois-Amerikan kaudellaan hän raivasi tiensä Dallas Starsin vakiokokoonpanoon ja pelasi kuusi täyttä kautta NHL:ssä. Miettinen esiintyi NHL:ssä yhdeksällä kaudella vuosina 2003–13. Hän merkkautti 539 ottelussaan 230 pistettä.

84 A-maaottelun urallaan Miettinen esiintyi kuudesti MM-kisoissa ja kerran olympiakisoissa. Hän saavutti Leijonissa yhden MM-hopean ja yhden pronssin sekä yhden olympiapronssin.

Pohjois-Amerikan vuosiensa jälkeen Miettinen pelasi KHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa. SM-liigassa hän päätti uransa HPK:n riveissä keväällä 2016. Hän oli mukana kaikkiaan neljästi SM-pronssia voittaneessa joukkueessa.

Pelaajauransa jälkeen Miettinen on toiminut HPK:n valmennusryhmässä. Hän on ollut mukana myös nuorisomaajoukkueiden valmennustehtävissä.


Antti Miettisen puhe:

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta