perjantai, 09 marraskuu 2018 18:11

Reijo Mäki-Korvelalle Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinto

Kirjoittanut Toimitus
KUNNIOITUS

Suomen Jääkiekkomuseo (Hockey Hall of Fame Finland) aateloi perjantaina 9.11. Helsingin Hartwall Arenassa kuusi uutta Jääkiekkoleijonaa ja palkitsi Yrjö Salminen-elämäntyöpalkinnolla kaksi pitkän uran jääkiekon eteen tehnyttä vaikuttajaa - toinen elämäntyöpalkinnon saaja on Reijo Mäki-Korvela.

Reijo Mäki-Korvela on toiminut lahtelaisen jääkiekkoilun ja urheilun parissa 40 vuoden ajan. Hän on vaikuttanut merkittävästi sekä jääurheilun että myös jalkapallon olosuhteiden parantamiseen ja uudisrakentamiseen Lahdessa.

Muun muassa rakennuspuolen yrittäjänä siviiliuransa tehnyt Mäki-Korvela oli Lahden Kiekkoreippaan hallituksen jäsen vuosina 1978-89 ja edelleen seuran vaihdettua nimeään Hockey Reippaaksi vuosina 1989-91. Jääkiekon SM-liigan hallituksen jäsenenä Mäki-Korvela oli yhdeksän vuoden ajan vuosina 1979-88.

Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuustoon Mäki-Korvela kuului vuosina 1990-99. Jääkiekkosäätiön hallituksen jäsenenä hän on toiminut yli 20 vuotta, vuodesta 1997 alkaen. Säätiön puheenjohtajana hän oli vuosina 2013-15.

Mäki-Korvela oli käynnistämässä myös rullakiekon nousua merkittäväksi kesälajiksi Suomessa. Hän on Suomen Rullakiekko ry:n perustajajäseniä ja toiminut vuodesta 2000 yhdistyksen puheenjohtajana.

Mäki-Korvela on ollut tärkeänä toimijana mukana lahtelaisessa jääkiekkorakentamisessa. Lahden Jäähalli Oy:n hallitukseen hän on kuulunut vuodesta 1997.

Liikuntaneuvoksen arvonimen Reijo Mäki-Korvela sai vuonna 2017. Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi hänelle myönnettiin vuonna 1999. Lahti-kiekon Hall of Fameen hänet valittiin sen perustamisvuonna 2013.

Lähde: Hockey Hall of Fame Finland

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta