tiistai, 29 marraskuu 2016 12:20

Hockey Hall of Fame Finland aateloi kuusi uutta Jääkiekkoleijonaa!

Kirjoittanut Toimitus
Ylhäällä vasemmalta Virta, Hentunen, Kiprusoff. Alhaalla vasemmalta Lydman, Baizley ja Harkimo. Ylhäällä vasemmalta Virta, Hentunen, Kiprusoff. Alhaalla vasemmalta Lydman, Baizley ja Harkimo.

Jari Kurri, Hockey Hall of Fame Finlandin Aatelointitoimikunnan puheenjohtaja, julkaisi tänään kuusi uutta Jääkiekkoleijonaa.

Aateloitavat Jääkiekkoleijonat 2016 ovat:

Pelaajakategoria:
235 Päivi Virta (Halonen)
236 Jukka Hentunen
237 Miikka Kiprusoff
238 Toni Lydman

Vaikuttajakategoria:
239 Don Baizley
240 Harry Harkimo

Hockey Hall of Fame Finland on aateloinut vuodesta 1985 alkaen suomalaisessa jääkiekossa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan kunniakkaalla arvonimellä. Tulevan aateloinnin jälkeen Jääkiekkoleijonan arvonimen on saanut 240 henkilöä.

Hockey Hall of Fame Finland palkitsee samalla Eino Honkasen Yrjö Salminen-elämäntyöpalkinnolla. Palkinto myönnetään nyt toista kertaa.

Aatelointitilaisuus järjestetään Helsingin Jäähallissa Suomi-Tshekki -ottelun yhteydessä 15.12.2016.

 

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta