keskiviikko, 30 joulukuu 2015 10:08

Tiia Reima Jääkiekkoleijona #230

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Tiia Reima pelasi juniorina muun muassa Saku Koivua ja Kimmo Rintasta vastaan. Tiistai-iltana kaikki kolme aateloitiin Jääkiekkoleijoniksi. Tiia Reima pelasi juniorina muun muassa Saku Koivua ja Kimmo Rintasta vastaan. Tiistai-iltana kaikki kolme aateloitiin Jääkiekkoleijoniksi. Pasi Mennander

Tiia Reiman ansioluettelo on vaikuttava. Hänen palkintokaapista löytyy yksi olympiapronssi, viisi MM-pronssia, neljä EM-kultaa ja yksi EM-hopea sekä näiden lisäksi neljä Suomen mestaruutta.

Reima itse vastaanottaa Jääkiekkoleijonaksi aateloinnin suurena arvostuksena – ei ainoastaan itselleen vaan suomalaiselle naisjääkiekkoilulle.

- On tämä hieno päätös omalle uralle. Otan tämän kyllä suurella arvostuksella vastaan. On hienoa, että suomalainen naisjääkiekko pääsee mukaan tällaiseen hetkeen, Naganossa 1998 historiallista olympiapronssia mukana voittamassa ollut Reima kertoo.

Reiman kiekkouran alkupäässä pikkujunnuna, vielä poikien kanssa pelatessa, hän on pelannut tiistaina hänen kanssaan aateloitavia Kimmo Rintasta ja Saku Koivua vastaan.

- En voi sanoa, että muistaisin noita otteluita. Olen jälkikäteen tarkistanut noilta ajoilta säilyttämästäni vihkosta vastustajajoukkueiden kokoonpanoja ja sieltä todellakin löytyy nimet Rintanen ja Koivu, muistelee Reima nauraen.

Maajoukkueen kantaviin voimiin vuosia kuulunut Reima pitää Leijona-paitaa kunnia-asiana ja erityisesti joukkueen hitsautuminen yhteen on tuottanut arvoturnauksissa tulosta.

- Se tunne, kun vetää Leijona-paidan päälle. Se on suuri kunnia. Se yhtenäisyys, joka siitä syntyy – ollaan yhtä suurta perhettä.

Leijona henki kiteytyy Reiman mukaan yhteen sanaan – yhtenäinen.

- En osaa muuten sitä tiivistää. Se on vaan se yhtenäisyys. Vaikka ei välttämättä olla aina taidollisesti pärjätty, niin sitten sillä kovalla sisulla ja yhtenäisellä joukkueella taisteltu. 

Lisätietoa Tiia Reiman urasta löydät täältä.

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta