keskiviikko, 30 joulukuu 2015 10:00

Kimmo Rintanen Jääkiekkoleijona #231

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Kimmo Rintanen on Rauman Lukon kasvatti. Kimmo Rintanen on Rauman Lukon kasvatti. Pasi Mennander

Kimmo Rintasen pelaajaura on peräti 22 kauden pituinen. Hän voitti muun muassa kolme MM-hopeaa, yhden MM-pronssin sekä yhden olympiapronssin.

SM-liigassa saldo oli kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Rintanen on todellinen herrasmiespelaaja, sillä hän vastaanotti Raimo Kilpiö -palkinnon peräti neljästi.

Hänet valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kahdesti, myös Sveitsin National-liigassa, jossa hän vietti peräti 10 kautta.

- Aatelointi on valtava kunnia ja hieno palkinto pitkästä urasta. On suuri kunnia kuulua tällaiseen joukkoon. Tämä on yksi urani huippuhetkistä, kiittelee tuore Jääkiekkoleijona.

Kimmo Rintanen pelasi urallaan seitsemät MM-kisat. Hän osaa nyt arvostaa kaikkia saavuttamiaan mitaleja, vaikka MM-turnauksissa hopealle jääminen vaikuttaa miestä kirpaisevan edelleen.

- Viidestä arvokisamitalista kolme on ollut kirveleviä hopeita. Se on harmittanut silloin paljon, mutta hienoja saavutuksia nekin ovat olleet. Seurapuolella hienoimpia hetkiä ovat olleet mestaruudet, jotka TPS:ssa voitin.

- Naganon pronssi on sillä lailla kuitenkin uran ehdoton huippuhetki, että siellä oli ensimmäistä kertaa kaikki maailman parhaat pelaajat paikalla, raumalaislähtöinen Rintanen kertaa.

Naganon olympialaisten ikimuistoisessa pronssiottelussa Rintanen muodosti ketjun Jari Kurrin ja Esa Tikkasen kanssa. Myös samaan aikaan Rintasen kanssa aateloidut Saku Koivu ja Teemu Selänne ovat Lukko-kasvatille tuttuja miehiä.

- On ollut suuri kunnia saada pelata Sakun ja Teemun kanssa muutamia kisoja. He ovat kyllä hieman eri kategoriassa pelaajina, jos itseeni vertaan. Itse olin sitten ehkä eurooppalaisessa mittakaavassa edukseni, Rintanen hymähtää.

Leijona-henki on aivan erityinen asia niille pelaajille, jotka ovat saaneet vetää ylleen Suomen sinivalkoisen peliasun. Moni tiistaina aateloiduista korosti sitä, ettei samanlaista tunnetta koe missään muussa tilanteessa.

- Se näkyy kentällä ihan ensimmäisestä sekunnista viimeiseen sekuntiin saakka ja vaikka tullaan muista joukkueista, niin Leijona-paidassa kaikki pelaavat sen yhden paidan puolesta. Se on sitä suomalaista sisua myös.

Kimmo Rintanen on toiminut aktiivisesti myös kiekkoalumneissa ja luo nyt uraa valmennuspuolella TPS:n penkin takana. Sveitsissä alkanut valmennusura on saanut jatkoa kotimaisessa liigassa, ja Rintanen sanoo viihtyneensä pestissään mainiosti.

- Mukavalta on tuntunut. On hyvä nähdä pitkästä aikaa suomalaista kiekkoa ja samalla oppia joka päivä uutta kokeneemmilta valmentajavelhoilta.

Herrasmiespelaaja Rintanen ei koskaan ole pitänyt itsestään meteliä, vaan vaatimaton laitahyökkääjä on antanut tekojen puhua puolestaan. Valinnastaan hän jakaa kiitosta joukkuekavereilleen.

- Olin onnekas, että sain pelata niin pitkän uran ja niin monen huippupelaajan kanssa. Ilman sitä en olisi tässä nyt.

- Jääkiekko antoi paljon enemmän kuin uskalsin ikinä odottaa – hienoja muistoja, kokemuksia ja ystäviä, sanoi Jääkiekkoleijona numero 231 kiitospuheessaan.

Lisätietoa Kimmo Rintasen pelaajaurasta löydät täältä.

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta