keskiviikko, 30 joulukuu 2015 09:53

Teemu Selänne Jääkiekkoleijona #232

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Teemu Selänne nauratti juhlayleisöä. Selänteen pojat olivat kysyneet, että pitäisikö Teemua sanoa jatkossa sir Teemuksi. Teemu Selänne nauratti juhlayleisöä. Selänteen pojat olivat kysyneet, että pitäisikö Teemua sanoa jatkossa sir Teemuksi. Pasi Mennander

Numero 8 on tarjonnut 28 vuoden maajoukkueuransa aikana suomalaiselle kiekkoyleisölle paljon ilon aiheita.

Pitkälle uralle mahtuu paljon hienoja muistoja, joista Selänne uskalsi pikkupoikana vain haaveilla.

- Pikkupoikana ulkojäillä haaveilin siitä, että pääsisin pelaamaan SM-liigaa, ja sitten toinen unelma oli, että sais joskus pelata maajoukkueessa. Sitten sellainen fantasia oikeastaan oli NHL, jota oli vaikea kuvitella saavuttavansa, Selänne puhui juhlayleisölle.

Selänne mainitsi juhlapuheessaan olevansa äärettömän onnekas siinä, että on saanut uransa varrella olla hienojen ihmisten ympäröimänä.

- Meitä kaikkia yhdistää tietysti intohimo ja rakkaus jääkiekkoa kohtaan. Ja se mitä meistä on loppujen lopuksi tullut – varmasti hyvin onnellisia ihmisiä – varmaan sen takia, että ollaan saatu tehdä asioita, joita on rakastettu ja mä uskon nimenomaan, että onnellinen ihminen tulee näistä jutuista, tunteikas selänne kuvaa.

Tulokaskaudellaan NHL:ssä aikoinaan hurjat tehot, 76 maalia ja 56 syöttöä, iskenyt Selänne pääsi kokemaan pitkän kiekkouransa yhden hienoimmista hetkistä keväällä 2007, kun hän Anaheim Ducksin paidassa pääsi nostamaan kauan himoitsemaansa Stanley Cup -pokaalia.

Myös maajoukkue on ollut erityisessä roolissa Teemun uralla.  

- Vuonna 1986 vedin ensimmäisen kerran maajoukkuepaidan päälle. 28 vuotta sain kokea hienoja elämyksiä ja hetkiä maajoukkueessa. Pelikaverit, valmentajat vaihtuivat, mutta ikinä ei kadonnut se fiilis, kun löi sen maajoukkuepaidan päälle. Se oli jotain aivan ainutlaatuista.

Lisätietoa Teemu Selänteen urasta löydät täältä.

 

Olet nyt

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Aateloinnit kausi kaudelta

Etsi sivustolta