perjantai, 07 kesäkuu 2013 15:15

Kari Jalosesta Leijonien seuraava päävalmentaja

Kirjoittanut
Kari Jalonen perjantain tiedotustilaisuudessa. Kari Jalonen perjantain tiedotustilaisuudessa. Pasi Mennander

Kari Jalonen ottaa vastuun jääkiekon A-maajoukkueesta Erkka Westerlundin jälkeen. Leijonien päävalmentajana kesäkuussa 2014 aloittavan Jalosen sopimus kattaa kaksi kautta. Muut johtoryhmän jäsenet nimitetään myöhemmin.

- Fiilikset ovat upeat. A-maajoukkue on suomalaisen jääkiekkoilun lippulaiva ja päävalmentajan pesti on minun mielestäni ehdottomasti kunnia-asia, Jalonen kommentoi uunituoretta sopimustaan Leijona-luotsina.

- Saamme Jalosesta kokeneen valmentajan luotsaamaan A-maajoukkuetta ja samalla viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Olen iloinen että asiat ratkesivat nopeasti, nyt kaikki saavat työrauhan Olympiakauden alkaessa, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sanoo Jalosen valinnasta ja nimityksen aikataulusta.

Erkka Westerlund toimii Leijonien päävalmentajana kaudella 2013–14 luotsaten Leijonia Olympialaisissa, MM-kisoissa ja muissa kauden turnauksissa. Kari Jalonen astuu A-maajoukkueen peräsimeen ensi vuoden kesäkuussa. Sopimus kattaa kaksi kautta ja sen aikana pelataan mm. kahdet MM-kisat, joita vuonna 2015 isännöi Tshekki ja vuonna 2016 Venäjä.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia