sunnuntai, 10 marraskuu 2019 11:40

Puolustaja Mikko Lehtonen: "Ylivoimalla pitää pistää kiekot sisään"

Kirjoittanut Sari Luhanka
Puolustaja Mikko Lehtonen: "Ylivoimalla pitää pistää kiekot sisään" Mika Kylmäniemi

Lauantai-illan ottelussa Suomi hävisi voittolaukauskisassa Tshekille. Pitkät minuutit ottelussa tahkonnut puolustaja Mikko Lehtonen pohti tunnelmiaan pelin jälkeen näin.

- No ihan hyvä peli joukkueelta, ylivoimalla pitää kyllä olla tehokkaampi. Aika pienestä jäi kiinni peli ja harmillisesti päästettiin tyhmä maali tuohon loppuun. Paikkoja oli kyllä pistää. Parempi ilme minusta kuitenkin Venäjä-peliin verrattuna, Lehtonen analysoi.

- Haluttiin pelata rohkeammin ja aktiivisemmin ja minusta kyllä onnistuttiin siinä.

Jokereissa tästä syksystä alkaen KHL-pelejä pelannut Lehtonen myönsi joukkueen ylivoimapelin nyt sakkaavan.

- Maaleja pitää seuraavassa pelissä tehdä ylivoimalla. Odotan kyllä itseltäkin, että jos ylivoimassa pelaan, niin tulostakin pitää syntyä. Oli siinä hyviä aihioita, siinä mielessä peli on ihan hyvällä mallilla. Pitää vaan löytää se kiekko maaliin. Itselläkin niitä laukauksia ja paikkoja oli, eli siihen ylivoimaan tarvitaan parannusta. Pientä terävyyttä maalintekoon.

Joukkueella on suhteellisen lyhyt valmistautumisaika turnauksen viimeiseen peliin, Ruotsi luistelee vastaan sunnuntai-iltana. Miten siihen valmistaudutaan ja millainen vastus Ruotsi on?

- No ei tässä mitään hokkuspokkus-temppuja ole - syödään, juodaan ja levätään. Ruotsi on kova vastustaja, luisteleva joukkue. Meidän pitää olla valmiita kamppailemaan, kamppailu korostuu.

- Peli tulee aika nopeasti, joten meidän pitää palautuakin nopeasti.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Hartwall Arenalla Karjala-turnauksen päätösottelussa klo 17.30. Ottelu on tällä hetkellä lähes loppuunmyyty, mutta aamupäivällä voi vielä vapautua joitakin katsomopaikkoja myyntiin Ticketmasterin verkkopalveluun. Sunnuntain päiväpelissä klo 13.30 vastakkain asettuvat Tshekki ja Venäjä. Kumpaakin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ylen kanavilta, TV2:lla ja Areenassa.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta