perjantai, 08 marraskuu 2019 18:08

Laulavien lentoemäntien Maamme-laulu siivitti Leijonat torstaina voittoon

Kirjoittanut Sari Luhanka
Laulavien lentoemäntien Maamme-laulu siivitti Leijonat torstaina voittoon Matti Nenonen

Hartwall Arenan pukukoppikäytävällä kävi torstaina alkuillasta kova kuhina. Venäjän maajoukkueen pelaajia venytteli alkulämmöllään, Nurmijärven Kurran E1-juniorit odottelivat jännittyneinä ohjeita kunniakujan muodostamisesta Suomen joukkueelle ja samaan pukukoppiin junioreiden kanssa asteli joukko hyräileviä ja hymyileviä sinivalkoisiin asuihin pukeutuneita Finnairin lentoemäntiä. Mitä ihmettä? 

Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjää vastaan Maamme-laulun esitti upeasti Finnairin oma kuoro, tänä vuonna jo 70 vuotta täyttänyt Finnair Singers. Michaela Hakkila Finnair Singers -kuorosta kertoo, että Finnairin kuorolaulajia on aiemminkin jo kahdesti osallistunut Karjala-turnaukseen, mutta aiemmin he olivat  osana Viihdekuoroliiton kasaamaa suurkuoroa

– Oma kuoromme laulaa nyt ensimmäistä kertaa miesten maajoukkuepelissä Maamme-laulun. Naisten MM-kisoissa keväällä esitimme kyllä Circle of Life -kappaleen. Onhan tämä ihanaa ja hiukan kyllä jännittääkin. Ja ensimmäistä kertaa meillä kaikilla kuorolaisilla on oma mikkikin. Ollaan tosi innoissaan tästä.

Finnair lennättää Leijonia maailmalle ja on yksi maajoukkueen pääsponsoreista. Kuorolaisetkin ovat suuria Leijonien kannattajia. Torstaina esiintymässä oli 26 kuorolaista. Kuorolaisia on yhteensä 35 ja he edustavat lentävän matkustamohenkilökunnan lisäksi myös toimihenkilöitä. 

– Olemme kukin jo varmaan matkalla tänne hallille vähän työpäivän päätteeksi availleet ääntä, Michaela kertoo torstai-iltana ennen ottelua. Täällä pukukopissa hieman myös yhteisesti hyräiltiin ja äsken kävimme myös lavalla sound checkissä. Ilta jatkuu Maamme-laulun jälkeen peliä katsomalla ja kannustamalla Leijonat voittoon. 

Kuorolaisten kannustus palkittiin, Suomi voitti Venäjän Karjala-turnauksen avausottelussa 4-3.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta