perjantai, 11 toukokuu 2018 18:12

Päävalmentaja Marjamäki: "Eeli tuo vaihtoehtoja ketjuihin ja ylivoimapelaamiseen"

Kirjoittanut
Vuodenvaihteessa Tolvanen edusti Suomea nuorten MM-kisoissa. Vuodenvaihteessa Tolvanen edusti Suomea nuorten MM-kisoissa. Pasi Mennander

Leijonien tuorein NHL-vahvistus Eeli Tolvanen saapuu Herningiin lauantaina. Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan nuorukaisen turnaus saa Kanada-pelissä hyvän startin.

- Tarkoitus on, että Tolvanen on täällä huomenna iltapäivällä ja pääsee suoraan askiin. Helpottaa aikaeroon tottumista, kun hikoilee ja pääsee tositoimiin, Marjamäki sanoi Leijonien perjantain harjoitusten jälkeen.

- Eeli tuo vaihtoehtoja ketjuihin ja varsinkin ylivoimapelaamiseen. Haluamme olla luisteluvoimainen ja nopea joukkue. Eeli sopii tähän kuin nenä päähän.

Tolvanen debytoi A-maajoukkueessa marraskuussa Karjala-turnauksessa. Helmikuussa pelatussa olympiaturnauksessa hänet valittiin All Star -kentälliseen, pistepörssissä hän sijoittui kolmanneksi.

Jokereissa pelaamansa KHL-kauden jälkeen Tolvanen siirtyi Nashville Predatorsiin. Pudotuspeleissä hänelle ei peliaikaa tullut, mutta Marjamäkeä pelaamattomuus ei epäilytä.

- Yleensä käy niin, että kun pelaaja saapuu, hän pelaa hyvin 6-7 peliä. Sen jälkeen pelaamattomuus alkaa näkyä. Ajoitus on nyt hyvä, uskon, että Eeli on valmis pelaamaan.

Jos Leijonat etenee mitalipeleihin, MM-kisojen ohjelmassa on vielä kuusi ottelua.

Leijonat kohtaa alkulohkon viidennessä ottelussaan Kanadan alkaen lauantaina kello 21:15. Ottelusta on lähetys MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia