keskiviikko, 09 toukokuu 2018 16:02

Palola vs. Jormakka vs. Manninen - Energinen taiturikolmikko - ”Monesti meikäläinen on jäykkä kuin jääpuikko”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Palola (vas.), Jormakka ja Manninen. Palola (vas.), Jormakka ja Manninen.

Jokeri-kaksikko Olli Palola ja Pekka Jormakka sekä SHL:n Örebrossa tällä kaudella pelannut hyökkääjä Sakari Manninen pääsevät kertomaan itsestään ja toisistaan. On aika ottaa selvää, millainen kolmikko on kyseessä.

27-vuotias JYP-kasvatti Jormakka on saa kunnian aluksi kuvailla Palolaa ja Mannista pelimiehinä.

- Molemmat on ihan huippupelaajia ja ammattilaisia. Hauskoja tyyppejä ja tulee kaikkien kanssa toimeen ja ottaa hyvin kaikki huomioon tuolla kopissa, että pelkkää positiivista sanottavaa kavereista, että huipputyyppejä, Jormakka kehui pelikavereitaan. 

Tämän kolmikon vahvuudet jäällä ovat taito, nopeus ja juonikkuus. Palolan ei kauaa tarvinnut miettiä sitä, minkä ominaisuuden haluaisin Jormakan pelistä omaan pelaamiseen.

- Sellaisen rentouden tietysti. Pekka on niin rento jätkä, että se nähdään kyllä monesti kentälläkin. Monesti meikäläinen on jäykkä kuin jääpuikko ja sitten kun sais ripauksen Pekan rentoutta, niin sitten olis hyvä.

Suomalaisten kiekkojännäreiden onneksi tämä kolmikko on päätynyt aikoinaan valitsemaan uransa ammattijääkiekkoilijoina, mutta mikäli asiat olisivat menneet toisin, niin ideoita kyllä vaihtoehtoisille urille pelikavereilta löytyy toisilleen.

- Pekkahan on tosi hyvä laulamaan ja sanavalmis, että jopa standup-koomikko – tarinaa löytyy joka lähtöön. Juttu lentää aika hyvin. Naurattaa kyllä koko porukkaa, Manninen mietti Jokeritaiturin mahdollista vaihtoehtouraa.

- Mä en sano, että se olisi artisti, koska se vois alkaa leijua. Meillä oli aika kova kilpailu tossa viime vuonna. Mä näkisin sen ehkä jossain Wall Streetillä, kun se aina ensimmäisenä ottaa ton Kauppalehden, kun lähetään reissuun. Muitakin lehtiä olisi tarjolla, niin Olli lukee aina Kauppalehteä, paljasti Jormakka Palolan mielenkiinnon kohteen.

- Me oltiin tossa yhellä reissulla Sakarin kanssa samassa huoneessa, niin mä koitin kovasti tyrkyttää häntä tähän sijoittamiseen ja säästämiseen, niin hän voisi olla sitten vaikka mun juoksupoika siinä sitten täällä Wall Streetillä, Palola mietti hymyillen.

Nämäkin pojat ovat vetäneet ensimmäiset luistimenpiirtonsa jäähän jo ihan pikkupoikina, ja samalla omat esikuvat esimerkkinä alkoivat haaveilla omasta urasta lajin ammattilaisina, mutta mistä muista ammateista pojat pienenä haaveilivat.

- Mulle on ollut ihan pienestä asti selvää, että musta tulee lätkän pelaaja, mutta se, että mille tasolle, niin se oli aina auki. Kyllä mä tuun pelaamaan niin pitkään, kun vaan jaksaa, Palola totesi heti.

- Jos mä oikein muistan niin, oon pienenä sanonut haluavani lentäjäksi, mutta en taida edes välttämättä olla tarpeeksi pitkä sinne, Manninen muisteli. 

- Mulla oli se, että musta tulisi Siwa-kauppias. Varmaan sen takia, kun sieltä sai suklaata, niin tota oon ajatellut, että kauppiaana saa syödä suklaata niin paljon kuin jaksaa, tarinoi Jormakka saaden koko pöydän nauramaan muistolle.

Jokaisella pelaajalle alkaa olla jo aika selvät sävelet otteluihin valmistautumisessa näin korkealla tasolla, mutta miten jokeri-kaksikko ajattelee siitä, että kumpi heistä on enemmän ”rutiinien orja” vai onko se taikauskoa, että haluaa tehdä asiat aina samalla tavalla.

- Mulla ei kyllä yleensä oo mitään rutiineja vaan vedän ihan fiiliksen pohjalta, että mikä tuntuu. Kyllä luulen, että toi Palola on aika semmonen, että sillä on kovat rutiinit.

- Joo, no ei mulla mitään taikauskoa ole, mutta kyllä mulla noi rutiinit – on pelipäivän suihkua ja on niin kaikennäköisiä, et kyllä se aika rutiinia on.

Selväksi tuli myös se, että kolmikon paras kokki on master chef Palola, jolla olisi selvät sävelet keittiön puolella, eikä tästä tittelistä tullut edes kauheaa kilpailua.

- Mä en kyllä pysty tähän sanomaan yhtään mitään. Woltilla mennään, Jormakka myönsi.

- Kyllä mä tähän vetäisin Ollin herkkulihapullat. Se on mun bravuuri ja riippuu lisukkeesta, mutta ehkä ihan perunalla, Palola kehaisi omia taitojaan.
- Oon itse asiassa maistanut Ollin lihapullia silloin, kun Tampereelle siirryin ja asuin hetken Ollin kämpillä. Manen kokkaustaidoista en tiedä, mutta kyllä mä sanon, että olen tästä porukasta se huonoin kokki, Jormakka heitti.

Sitten kun oma pelaajaura päättyy, niin näkeekö kolmikko, että jääkiekkoilun parista voisi löytyä myös muita haasteista tulevaisuudessa.

- Mä oon kyllä tarkkasilmäinen ja huomaan ihmisistä niiden heikkoudet ja mitkä niiden vahvuudet on, että olisin varmaan hyvä pelaajatarkkailija tai kasaamaan joukkuettakin, Jormakka aprikoi tulevaa.

Palola innostuu ideasta olla tulevaisuudessa NHL-joukkueen GM, mutta toppuuttelee kuitenkin hieman.

- Aloitetaan nyt kuitenkin Suomen joukkueiden GM:stä ekana.

- En tiiä, varmaan oisin joku maskotti, Manninen hauskuutti koko kolmikkoa ja naurulta ei meinannut tulla loppua.

Leijonien MM-kisojen ottelu Suomi-Tanska alkaa keskiviikkona kello 21:15. Lähetys MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla.

Husso vs. Säteri - Iloinen maalivahtikaksikko - ”Siinä kyllä Tiger Woodskin kalpenisi rinnalla”
Pokka vs. Nutivaara - Pakkikaksikko pohjoisesta - "Jo C-junnuissa annoin sille paljon vinkkejä"
Honka vs. Heiskanen - Dallasin tulevat tähdet Leijonien takalinjoilla - "Hyökkäyssuuntaan paljon hommia"

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia