keskiviikko, 21 helmikuu 2018 11:24

Lauri Marjamäki: ”Tulemme pelaamaan turnauksen parhaan pelimme illalla”

Kirjoittanut
Lauri Marjamäki ja Joonas Kemppainen punomassa juonia keskiviikkoaamuna.  Lauri Marjamäki ja Joonas Kemppainen punomassa juonia keskiviikkoaamuna. Jukka Lohva

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on luottavaisella mielellä ennen klo 14.10 käynnistyvää olympialaisten puolivälierää, jossa Leijonat saa vastaansa Kanadan.

- Olen varma, että tulemme pelaamaan turnauksen parhaan pelimme illalla.

- Voittajavaksi joukkueeksi kun kasvaa, tarvitaan aina vähän erilaisia kokemuksia. Saimme ainoan negatiivisen lopputuloksen Ruotsi-pelistä, vaikka siinäkin oli hyvää. Ja eilen oli omat hetkensä jolloin meitä koeteltiin mutta kuitenkin niistä sitten kasvettiin. Kokemukset kuitenkin vahvistavat meitä kun ajatellaan mihin peliin olemme menossa.

Kaukalossa Suomi saa vastaansa Kanadan, joka on vastustajana täysin eri luokkaa kuin tiistain ottelussa kohdattu Etelä-Korea. Marjamäki uskookin, että jo pelin asetelma – olympialaisten puolivälierä ja vastustajana aina kova Kanada – takaa sen, että vauhtia ja yritystä riittää läpi ottelun. Paineen alla pelaamisen lisäksi Marjamäki odottaakin joukkueeltaan kaasu pohjaan -mentaliteettia ja ainutkertaisuuden hyödyntämistä.

- Tiedämme Kanadan vahvuudet ja ne pitää eliminoida, tiedämme miten se tehdään ja sitä on käyty joukkueen kanssa läpi. Myös se, mitä olemme yhdessä kokeneet ja kuinka kova arvostus pelaajilla on toisiaan kohtaan on kova juttu. Ilmapiiri ja henki joukkueen sisällä on jotain poikkeuksellista, mutta myös taktisesti pitää olla viisas illalla.

- Jokaiselta yksilöltä ja valmennukselta tarvitaan steppi lisää, silloin ollaan lähellä sitä erinomaisuutta mitä tavoitellaan.

Suomen ja Kanadan klo 14.10 käynnistyvää puolivälierää voi seurata suorana lähetyksenä TV5-kanavalta ja selostettuna Yle Puheen taajuudelta.

• Ottelun tilastoseuranta tulospalvelussa
Miesten olympiaturnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Miesten olympiaturnauksen kaikki uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia