sunnuntai, 21 toukokuu 2017 11:50

IIHF aateloi Saku Koivun ja Teemu Selänteen sunnuntaina - Tapahtuma suorana tv:ssä ja IIHF:n verkkosivuilla alkaen kello 12:55

Kirjoittanut Toimitus
Koivu (vas.) ja Selänne. Koivu (vas.) ja Selänne. Jääkiekkoliiton arkisto

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleria Hall of Fame saa uusia jäseniä MM-kisojen finaalipäivänä sunnuntaina 21. toukokuuta. Aateloitavien joukossa ovat Leijona-ikonit Saku Koivu ja Teemu Selänne.

Kunniagallerian jäseniksi nousevat suomalaisten lisäksi Joe Sakic (Kanada), Uwe Krupp (Saksa), Angela Ruggiero (USA) sekä Dieter Kalt (Itävalta).

C More ja MTV Katsomo välittävät tilaisuuden suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 12:55 alkaen. Lähetyksen suomenkielisestä selostuksesta vastaa Julius Sorjonen.

Tuoreimman tiedon mukaan seremoniaa voi seurata myös Kansainvälisen Jääkiekkoliiton verkkopalvelussa IIHF.com.

Saku Koivu oli voittamassa Leijonien ensimmäistä maailmanmestaruutta vuonna 1995. Kaikkiaan Leijonien pitkäaikainen kapteeni oli mukana 13 aikuisten arvoturnauksessa ja saavutti maajoukkuepaidassa neljä MM-mitalia, neljä olympiamitalia ja kakkossijan World Cupissa. Hänet palkittiin myös kahdesti MM-kisojen parhaana hyökkääjänä. Numerot kertovat suuren taistelijan ja johtajan merkityksestä Leijonille vain pienen osan.

Teemu Selänne edusti Suomea 14 aikuisten arvoturnauksessa. Olympiakisoissa hän esiintyi Raimo Helmisen tapaan ennätykselliset kuusi kertaa ja saavutti niissä Koivun tapaan neljä mitalia. Selänne on olympialaisten maali- ja pistetilaston kaikkien aikojen ykkönen (43 pistettä). MM-kisoissa Selänne oli mukana viisi kertaa ja saavutti niissä yhden hopean ja yhden pronssin. Lisäksi plakkarissa on kolmas sija Canada Cupissa ja kakkossija World Cupissa.

Vuoden 1999 MM-kisojen paras pelaaja päätti maajoukkueuransa vuonna 2014 – olympiakisojen arvokkaimpana pelaajana pronssimitali kaulassaan.

IIHF Hall of Fame -aatelointi
Sunnuntaina 21.5. klo 12.55
C More Sport 1, suoratoistopalvelu cmore.fi ja MTV Katsomo

Lähde:
MTV:n tiedote

PÄIVITETTY su 21.5.2017 klo 11:50.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia