keskiviikko, 06 marraskuu 2019 10:07

Mika Kortelainen Karjala-turnauksesta: ”Odotukset ovat kovat”

Kirjoittanut
Suomen A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen Suomen A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen Pasi Mennander

Leijonat avaa Karjala-turnauksen huippuottelulla torstai-iltana, kun vastaan asettuu aina vaarallinen Venäjä.

Suomen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen luottaa Suomen iskukykyyn Venäjä-pelin alla.

– Odottavat mietteet. Olemme saaneet hyvän ryhmän jalkeille, ja uusi matka on taas alussa. Se on aina innostava ja jännittävä paikka, Kortelainen sanoo.

Pitkän linjan kiekkomies Kortelainen kokee, että Karjala-turnauksen ympärillä on aina hyvä pöhinä. Samaa hän odottaa tänäkin vuonna.

– Meillä on koossa melkeinpä paras ryhmä, mikä Euroopasta on jalkeille saatavissa. Siinäkin mielessä odotukset ovat kovat.

Karjala-turnaus on jo pitkään ollut vakiintunut osa suomalaista ja eurooppalaista kiekkokalenteria. Turnaus on perinteisesti huipentunut ja huipentuu jälleen isänpäivän Finnkampeniin eli sunnuntain Ruotsi-otteluun.

– Joka vuosi näkee, kuinka turnaus kiihtyy loppua kohden. Turnauksesta on tullut monelle perheelle tärkeä traditio – joko paikan päällä tai tv:n äärellä. On ollut kiva huomata, että tämä on monille koko perheen yhteinen juttu.

Kaikkien muistissa on Suomen huikea ja kultainen MM-kevät Bratislavassa. Jo senkin takia lähtökohdat uuteen maajoukkuekauteen ovat vähintäänkin kiehtovat.

– Mitään hirveän yllättävää ei kuitenkaan ole edessä. Turnaukset ovat silloin kun ovat, ja syksyn startti kauteen on tärkeä. Joulun jälkeen lähdemme sitten kohti kiihtyvää kevättä. Matka on erilainen kuin viime vuonna, ja sehän tässä hienoa on, että ei tiedä, mihin matka johtaa. Mutta se on selvää, että Suomen tavoite on aina pelata hyvin ja menestyä, Kortelainen niputtaa.