torstai, 22 syyskuu 2016 21:04

Rask jatkaa maalilla Venäjä-pelissä - Ei muutoksia kentällisiin - ”Vielä on yksi mahdollisuus näyttää”

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Rask jatkaa maalilla Venäjä-pelissä - Ei muutoksia kentällisiin - ”Vielä on yksi mahdollisuus näyttää” Andre Ringuette/World Cup of Hockey via Getty Images

Leijonat lähtee illalla World Cupin viimeiseen otteluunsa samalla kokoonpanolla, jolla se kohtasi Ruotsin tiistaina: Tuukka Rask vartioi maalia ja kokoonpanosta sivussa ovat hyökkääjä Erik Haula sekä puolustaja Esa Lindell.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi, että valmistautuminen illan Venäjä-otteluun ei ollut helppo Ruotsille kärsityn tappion jälkeen, eikä tilannetta auttanut se, että Pohjois-Amerikka otti Ruotsilta eilen pisteen. Siihen katkesi viimeisinkin oljenkorsi, jonka varassa Suomen jatkoonpääsy roikkui.
- Uskon silti, että pelaamme hyvän ottelun. Meillä on kova vastustaja, mutta olemme valmiina, Marjamäki mietti ottelun alla.

Hallissa luultavasti kannustetaan Suomea, sillä Venäjän tappio merkitsisi sitä, että nuorista koottu Pohjois-Amerikan joukkue menee jatkoon.
- Mutta myös omat fanit tukevat meitä, Marjamäki kiitteli paikalla olevia suomalaisia.

Marjamäeltä kyseltiin, kuinka hän saa motivoitua joukkueensa illan otteluun. Hän selitti, ettei se ole vaikeaa, koska pelaajat vetävät aina ylpeinä Leijona-paidan päälleen ja antavat kaikkensa.
- Luotan pelaajiini ja siihen, että he pelaavat hyvän ottelun.

Puolustaja Sami Vatanen totesi, että Leijonat haluaa hoitaa homman kunnialla loppuun.
- Totta kai oli iso pettymys, ettei päästy jatkoon, mutta vielä on yksi peli jäljellä, ja siinä tehdään parhaamme.

Vatanen sanoi turnauksen parhaaksi anniksi sen, että joukkue ei antanut periksi ensimmäisen Pohjois-Amerikalle kärsityn tappion jälkeen, vaan pelasi aikaisempaa paremmin toisessa ottelussa Ruotsia vastaan. Jokainen haluaa näyttää, miten pystyy pelaamaan.

- Emme ole vielä pelanneet sillä tasolla, mihin luulin meidän pystyvän, mutta nyt on vielä yksi mahdollisuus näyttää.